Hlavní obsah

Už bychom měli přestat dávat soupeřům náskok, kroutil hlavou Baníkovec Hrubý

Ostrava

Ani třetí utkání Baníku Ostrava na domácím trávníku v této sezóně nemělo vítěze. A stejně jako v předešlém souboji s Teplicemi museli svěřenci trenéra Kučery ve druhém poločase zápasu s Jabloncem dohánět dvougólové manko, aby zachránili alespoň bod. „Je to hrozná škoda, že vždycky musíme ten zápas dohánět, protože si myslím, že nehrajeme špatně. Ale zase to ukázalo charakter týmu. Jsem rád, že jsme se takto semkli a zvládli jsme to,“ vykládal záložník Robert Hrubý, který parádní trefou v 78. minutě nastartoval Baník k heroickému výkonu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava se radují z vyrovnávající branky.

Článek
Fotogalerie

Dva týdny jste v reprezentační přestávce pilovali bránění a hned ve 4. minutě dostanete gól. Čím to je?

Je to tak. Oni ten rychlý protiútok ale pěkně vyřešili, i když to trochu vypadalo na ofsajd. Pro nás je to další ponaučení, protože připravovat se na to čtrnáct dní a dostat hned z první střely gól, je velká škoda.

Výsledkově i průběhem to bylo velmi podobné předchozímu utkání s Teplicemi, kde jste dokázali přes dvoubrankové manko skóre i otočit.

To jsme mohli i tentokrát, škoda že Pozny (Tomáš Poznar) trefil jen břevno. Ale jak říkám, hrajeme slušný fotbal, jen to vzadu udržet s nulou.

Oba góly pramenily po výborných akcích po straně hřiště. Proč ale přišly až v závěru utkání?

Přesně takhle jsme to chtěli hrát. První poločas jsme to zbytečně tlačili středem a snažili se to prokombinovat, ale bylo to tam strašně zahuštěné. Druhý poločas jsme hru rozhazovali do stran a snažili se tam dávat balony, což nám hodně pomohlo. Díky tomu jsme se dostali do nějakých šancí a zaplaťpanbůh, že jsme dali i dva góly.

Co jste si v půli řekli v kabině?

Žádný extra proslov tam nebyl. Jen jsme si řekli, že když jsme to zvládli proti Teplicím, tak to může vyjít i teď.

Proč vám ty začátky utkání nejdou? Vypadá to, jako byste se báli hrát.

Však jsme si po utkání říkali, že bychom už mohli přestat dávat těm mužstvům náskok, abychom ho nemuseli furt dohánět.

Ale čím to je, že ty úvody nezvládáte?

Všichni jsme mysleli hlavně na defenzívu. Jablonec měl dvě šance a proměnil je. My jsme to nedokázali.

S Teplicemi to bylo po první půli 0:2, s Jabloncem 0:1. Nemáte obavy, že příště přijdou fandové až na druhou půlku?

Ne, to ne. Ona je to hlavně zásluha fanoušků, že i za stavu 0:2 v 70. minutě, nebo kolikátá byla, nás takhle povzbuzují a dávají nám sílu. Za to bych jim chtěl moc poděkovat. Je to obrovská pomoc.

Ale v prvním poločase se ozýval i pískot.

To je asi všude, když se prohrává. Fandové chtějí vidět hru dopředu a jakmile přihrajete dozadu, tak začnou trochu pískat. Ale to k tomu patří.

Poprvé jste hráli bez Milana Baroše a dokázali jste vyrovnat. Je to pozitivní zpráva pro váš mladý mančaft?

Je. Je super, že se takhle dokážeme stmelit, a ještě ten zápas dotáhnout. Ale už je toho dost a někdy bychom také mohli dva nula vést my. Ale je pozitivní, že nakonec ty dva góly dokážeme vstřelit.

Reklama

Související témata: