Hlavní obsah

Necid překvapil spoluhráče. Byl fakt v šoku, vtipkoval po obnovené premiéře

Olomouc

Když v 69. minutě ligového utkání v Olomouci vyběhl po třech letech znovu na hřiště v sešívaném dresu, početná skupina slávistických příznivců nadšeně skandovala jeho jméno. Útočníka Tomáše Necida po remíze 1:1 mrzelo, že se mu nepovedlo odvděčit se za přízeň v závěrečném tlaku Pražanů vítěznou trefou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Necid ze Slavie a Václav Jemelka z Olomouce v hlavičkovém souboji.

Článek

„Jsem hrozně rád, že na mě fanoušci nezapomněli. Bohužel jsme ale v Olomouci ztratili dva body. Vzhledem k množství šancí, které jsme si vytvořili, je to veliká nepříjemnost," smutnil Necid. Byl přesvědčený, že důvod jeho zahozené tutovky nespočíval v minimu zápasové praxe v poslední době. „To bych neřekl. Dobře jsem si míč zpracoval a rychle vypálil. Chyběl mi ale kousek štěstíčka," přemítal Necid zasmušile.

Nabídky k odchodu na hostování z Bursasporu, kde na začátku nové sezóny nehrával, měl z Turecka, Nizozemska i některých dalších evropských lig. „Když se ale minulý týden ve čtvrtek večer ozvala Slavia, nebylo co řešit. V Edenu jsem doma a jsem tady rád. Mám navíc malého syna, a tak i pro rodinu je lepší, když budeme v Praze," tvrdí osmadvacetiletý člen širšího kádru reprezentace.

V kabině moc známých tváří nenašel. „Je tady pořád pochopitelně můj kamarád Škoďák, s nímž jsem byl v neustálém kontaktu i v dobách mého zahraničního angažmá. Dobře se samozřejmě znám také se Šventem a Stochem, který byl mým spoluhráčem v Turecku i v Řecku. Byl docela v šoku, že jsme spolu zase ve stejné šatně," usmál se Necid.

Jen gól chyběl

Od jeho posledního působení v Edenu se výrazně změnily i ambice týmu. „Slavii jsem neustále sledoval, prožíval jsem její jarní cestu za titulem. Mým cílem je být u obhajoby. Chci k tomu přispět nějakými góly, rád bych dokázal, že jsem je střílet nezapomněl," předsevzal si.

Necid zatím netuší, zda bude nastupovat na hrotu slávistické sestavy po boku parťáka Milana Škody. „To je pochopitelně na trenérech. Šlo nám to ale společně třeba loni v nároďáku na mistrovství Evropy proti Chorvatsku a ani ty poslední minuty o víkendu v Olomouci snad nebyly špatné. Až na ten chybějící gól," posteskl si znovu.

Věří, že slávisty nečekaná ztráta s nováčkem nepoznamená před čtvrtečním vstupem do skupiny Evropské ligy proti Maccabi Tel Aviv a nedělním ligovým derby se Spartou. „Už je to za námi, plichta na Hané nás nesmí nijak rozhodit. Nadcházející dva důležité zápasy musíme zvládnout," má Necid jasno.

Reklama

Související témata: