Hlavní obsah

Francouz Sylvestre definitivně uzavřel přestup do Sparty

PRAHA

Dvaadvacetiletý záložník Ludovic Sylvestre se stal novou posilou Sparty Praha. Francouzský hráč, který s fotbalem začínal ve Štrasburku, přichází na přestup z FC Barcelona, kde působil v rezervním týmu. Na Letné již dříve podepsal tříletý kontrakt, který vyprší 30. června 2009, nyní transfer definitivně stvrdil také španělský klub.

Článek

Sparta o angažování talentovaného hráče, kterého do klubu doporučil její někdejší trenér Ivan Hašek, usilovala od minulého týdne, kdy Sylvestre sehrál v jejím dresu první přípravný zápas proti Ústí nad Labem. Po něm sice Francouz odcestoval zpět do vlasti a koketoval s odchodem do západoevropských klubů, ale brzy se do Prahy vrátil a s novými spoluhráči absolvoval zbytek přípravy včetně řady utkání.

Sylvestre si příchod do Sparty pochvaluje. "Tým mě přijal moc dobře, kluci jsou tu fajn a pomáhají mi v začátcích. Sparta má v zahraničí velké jméno, pamatuji si, jak jsem ji sledoval v televizi v Lize mistrů. Bude to určitě odlišný fotbal než ve Španělsku, ale těším se na Spartu a také na Prahu, o které jsem hodně slyšel," uvedl fotbalista.

Nastoupí zřejmě už proti Kladnu

Také trenér Stanislav Griga je s dalším přestupem nadmíru spokojen. "Ludovic je dobrý ve hře s míčem. Prošel francouzskou mládežnickou školou a zahrál si vedle vyspělých hráčů v Barceloně, což se na něm pozitivně odrazilo. Je použitelný nejen jako defenzivní záložník, můžeme mu svěřit i ofenzivní úkoly," uvedl trenér, který podle všeho vyšle francouzského mladíka do základní sestavy už v sobotním utkání proti Kladnu.

Francouzský fotbalista kdysi hrával s Václavem Drobným ve Štrasburku a před rokem přestoupil do Barcelony, kde se ale do nabitého prvního kádru nedokázal prosadit. Až v závěru jara při absenci řady všech reprezentantů nastoupil do dvou zápasů a na svém kontě tak má i španělský titul.

Sylvestre je čtvrtou sparťanskou letní posilou. Dosud přišli obránci Milan Kopic a navrátilec Jiří Homola, na roční hostování přišel Tomáš Jun. Hostování v Liberci sice ukončil útočník Zbyněk Pospěch, ale ten míří zpět do Slovanu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice