Hlavní obsah

Pospěch: S panem Grigou jsme si do oka nepadli

Jan KrůtaSport.czPrávo

V pátek dopoledne už fotbalový útočník Zbyněk Pospěch trénoval v Liberci a poté s klubem, kde hostoval celou minulou sezónu, podepsal tříletou smlouvu. Ve Spartě, jejíž byl kmenovým hráčem, se skoro neohřál a podle informací Práva dostane letenský klub za jeho přestup celkem 25 miliónů korun. V rámci ligy jde o transfer léta.

Foto: čtk

Zbyněk Pospěch v dresu Liberce

Článek

Jste rád, že přestup vyšel?

Moc. Doufal jsem, že se všechno dotáhne do konce. Se šéfem Liberce panem Karlem jsem byl dopředu domluvený a poté, co se ve čtvrtek večer dohodly kluby, už se jen dolaďovaly maličkosti.

Jak vás staronoví spoluhráči přivítali?

S klukama jsem byl v kontaktu pořád. Ve čtvrtek večer jsme byli chytat ryby s Tomášem Zápotočným a Martinem Abrahámem, který teď je v Boleslavi. Všechno jsme probírali, akorát jsme nic nechytili. Na tréninku kluci tvrdili, že jsou rádi, že jsem zase zpátky. Snad to neříkali jen tak...

A co trenér Lavička?

Chtěl posílit útok, stál o mě. I s ním jsem udržoval kontakt. Jen mě mrzí, že v prvním kole nemůžu hrát kvůli kartám z minulé sezóny. Do Budějovic se pojedu podívat. Na tribuně budeme sedět tři útočníci. Honza Holenda ani Filip Dort taky nemohou nastoupit.

Přirostl vám za ten rok Liberec k srdci?

Lidi mě tam začali mít rádi. Dokonce jsem v Liberci pořád bydlel, i když jsem šel do Sparty. Pendloval jsem mezi oběma městy a když bylo potřeba, přespal jsem u Zdendy Pospěcha, který je stejně jako já z Opavy. Vracím se tam, kde jsme minulou sezónu byli hodně úspěšní a doufám, že na to navážeme. Chci se porvat o postup do Ligy mistrů, to by byl další velký krok v mé kariéře.

Proč jste se ve Spartě neprosadil?

Bylo to takové zvláštní... Je tam hodně kvalitních útočníků a ti, kteří by podle mě hrát měli, tak asi moc nastupovat nebudou. Nerad bych se někoho dotkl, ale s trenérem Sparty panem Grigou jsme si prostě nepadli do oka. Bylo to mezi námi takové zvláštní. Ale i takové věci k fotbalu patří.

V čem to bylo zvláštní?

Trenér se mnou vůbec nekomunikoval. Přišlo mi, jako kdybych v té kabině vůbec nebyl. Nechci ho pomlouvat, ale ta komunikace mi chyběla. A ani atmosféra nebyla ideální. Ve Spartě jsem jen chodil trénovat, chyběla mi motivace. Na první trénink do Liberce jsem se strašně těšil. A musím říct, že jsem si po delší době zatrénoval s chutí.

Kolik jste toho za Spartu odehrál?

Dva zápasy celé a jeden poločas. Musím uznat, že ve Spartě je konkurence větší a ještě tam teď přišel Tomáš Jun. Chtěl jsem se prosadit, nevyšlo to. Přišlo mi ale, že pan Griga měl dopředu jasné, kdo hrát bude a kdo ne. Teď jsem v Liberci a v lize budu chtít skončit před Spartou.

Sparta o vás po skončení sezóny hrozně stála a hned vás prodala. Není to trochu divné?

To mě zklamalo. V Liberci jsem měl životní sezónu, vyhráli jsme ligu a říkali, jak se na mě těší. Život jde dál, já mám svědomí čisté. Třeba ten titul vyhraju i podruhé.

Reklama

Související témata: