Hlavní obsah

Olomouc a Liberec jsou před Spartou i Slavií! Boleslav vyhrála, Brno se krčí u dna

roj, dosSport.cz
Aktualizováno

Třemi zápasy pokračovalo v sobotu 7. kolo fotbalové HET ligy. Olomoucká Sigma zvítězila v divoké přestřelce v Karviné 5:3 a minimálně do neděle se posunula na druhé místo tabulky za vedoucí Plzeň. O bod zpět je třetí Liberec, který vyhrál na hřišti posledního Brna 2:1. Mladá Boleslav po výhře na Slovácku 1:0 odsunula svého soupeře z jedenácté příčky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Olomoučtí hráči se radují z branky v Karviné.

Článek
Fotogalerie

Hanáci po návratu do nejvyšší soutěže válejí. Proti zmatkující Karviné vedli už po deseti minutách o dva góly a herně měli jasně navrch, přesto o dvoubrankový náskok přišli. Falta s Houskou hostům ale vrátili klid. Budínský sice z penalty snížil a připsal si druhý zásah v utkání, jenže v závěru pojistil Sigmě rovněž druhou trefou v zápase výhru Zahradníček.

Karviná tak již šest kol čeká na výhru, zatímco Olomouc si připsala už čtvrté vítězství a byť je nováčkem soutěže, tak míchá pořadím na předních místech tabulky.

Brno se trápí, proti Liberci navíc začalo hodně smolně, když si v osmé minutě dal vlastní gól Kijanskas, který si srazil Ševčíkův centr. Po přestávce sice srovnal Alvin Fortese, ale záhy rozhodl o výhře hostů Potočný. Zbrojovka se tak drží u dna tabulky, Liberec se naopak vyhřívá na třetí příčce.

Slovácku příliš nepomohla ani trenérská výměna. Svěřenci trenéra Michala Korduly nevstřelili ani gól a Mladé Boleslavi podlehli doma 0:1. Středočeši vyhráli podruhé za sebou a poprvévenku. Jedinou branku utkání vstřelil v Matěj Chaluš.

Program 7. kola:
Pátek
Teplice - Bohemians 0:0
Dukla - Ostrava 2:0
Sobota
Karviná - Olomouc 3:5
Branky: 45. Budínský, 51. Panák, 81. Budínský (z pen.) - 2. Zahradníček, 10. Plšek, 68. Falta, 75. Houska, 89. Zahradníček
Brno - Liberec 1:2
Branky: 65. Fortes - 8. Kijanskas (vlastní), 71. Potočný
Slovácko - Ml. Boleslav 0:1
Branka: 65. Chaluš
Neděle
15:00 Jablonec - Jihlava
18:00 Slavia - Sparta
Pondělí
18:00 Plzeň - Zlín

Reklama