Hlavní obsah

Klidně se nechám šít každý zápas, když vyhrajeme, smál se olomoucký Plšek

Karviná

Do sedmého utkání čekal loni nejlepší střelec druhé ligy Jakub Plšek na první gól v sezóně. Dočkal se v Karviné, kde ke vstřelené brance přidal i dvě přihrávky Tomáši Zahradníčkovi. Ligový nováček přestřílel v divokém utkání Karvinou 5:3 a nejméně do nedělního derby Slavie se Spartou se může vyhřívat na druhé příčce tabulky. „Zní to pěkně, ale musíme být pořád nohama na zemi,“ usmíval se záložník Plšek, který v Karviné nastoupil na netradičním postu hrotového útočníka místo zraněného Chorého.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jakub Plšek ze Sigmy Olomouc (vlevo) se raduje z gólu v Karviné.

Článek

Bylo těžké se přenastavit ze středu zálohy na hrot útoku?

Není to zas tak složité, nejtěžší jsou na tom ty souboje se stopery. Většinou jsem zvyklý mít před sebou prostor a hledat nějakou možnost finální přihrávky nebo střely z dálky. Takhle jsem byl většinou zády k brance a musel jsem to sklepávat nebo rozbíhat první tyč, což mi v prvním poločase moc nešlo. Ve druhém se to už celkem dalo.

Utkání jste začali skvěle a v 10. minutě jste vedli už 2:0. První gól dal už po 77. vteřinách hry po vaší přihrávce Zahradníček. Hledal jste ho vápně?

Ano, naštěstí si ten balón i našel. Podobně jsem uvažoval i před druhým gólem, protože jsem tam viděl Texiho (Jiří Texl), ale chvíli stál v ofsajdu, tak jsem raději zakončil k tyči a gólman na to nestačil zareagovat. Texi má na tom mém gólu ale velkou zásluhu, protože tam dobře dostal pod tlak obránce, který míč nezpracoval. Celý první poločas jsme měli v naši režii a Karviná si s našim presinkem nevěděla rady.

Zatímco v minulé sezóně jste dal 18 gólů jako záložník. Nyní jste se dočkal až ve chvíli, kdy jste zaskakoval v útoku. Máte chuť na hrotu zůstat?

Nevím, hodně to tam bolí a Choras (Tomáš Chorý) je vždycky pořádně potlučený, až je mi ho líto. Odměnou jsou ty góly a možná i to, že tam mám větší volnost. Má to svoje plusy i minusy.

Po loňské sezóně se od vás góly čekaly. Je to úleva, že už padl?

Potřeboval jsem ho, bylo už načase. Je sedmé kolo, tak snad se teď zase rozstřílím.

V prvním poločase jste chvíli nechal ošetřit s krvavou ránou na hlavě, to už je v této sezóně podruhé?

Začíná to být taková moje klasika. Když mě šijí, tak ale vyhráváme. Klidně bych mohl být šitý každý zápas. Tři stehy to zpravily, nic moc.

Ke konci jste mohl přidat druhý gól, ale tentokrát jste Berkovce neobstřelil.

Váhal jsem zda nahrát, nebo ne. Chytaly mě už i křeče, přesto jsem to myslím dobře poslal na zadní tyč, ale gólman to dobře vytáhl. naštěstí na Zahradníčka, který to uklidil popáté do branky.

Co říkáte na to, že se nedělní derby mezi Slavií a Spartou bude hrát o to, kdo vás v případě výhry Slavie přeskočí, nebo v případě tříbodového zisku Sparty v tabulce dožene?

Zní to pěkně, ale musíme být pořád nohama na zemi. Máme teď docela dobrý los a měli bychom posbírat co nejvíce bodů.

Reklama

Související témata: