Hlavní obsah

Slavia ovládla derby, Spartě se tak čelo tabulky vzdaluje. Jablonec nadělil bůra

Praha
Aktualizováno

Prestižní pražské derby, které bylo ozdobou nedělního programu sedmého kola HET ligy, ovládla mistrovská Slavia. Díky vítězství 2:0 se vyšvihla na druhou příčku o tři body za vedoucí Plzeň. Tu však ještě čeká pondělní dohrávka se Zlínem. A pokud vyhraje, aktuálně pátá Sparta na ni bude ztrácet už deset bodů. Předkrm před večerním šlágrem se servíroval v Jablonci, který rozstřílel Jihlavu 5:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Milan Škoda a Michael Ngadeu oslavují vítězství v derby

Článek
Fotogalerie

Slavia neprohrála už 33 zápasů v řadě, čímž vyrovnala rekord Sparty v neporazitelnosti z let 2009 až 2010. V základní sestavě Sparty poprvé od roku 2000 nastoupil Tomáš Rosický, ale ani on tentokrát hostům nepomohl.

Slavia mohla vést už po prvním poločase, míč po Škodově střele vykopával Costa už za brankovou čarou, ale sudí regulérní gól neuznal. Slávistický forvard se tak dočkal až v 71. minutě, kdy se prosadil i díky teči Zahustela po standardní situaci. Hosty následně srazilo vyloučení obránce Costy, po němž pečetil výhru obhájce exsparťan Hušbauer.

Jihlava po debaklu v Jablonci klesla na poslední místo o skóre za Brno a Karvinou. Vysočina prohrála v Jablonci popáté za sebou s celkovým skóre 0:17. V posledním kole sice porazila Duklu, ale na severu Čech se držela jen úvodních deset minut.

Pak Tlustý stáhl ve vápně Doležala, byl vyloučen a následně Tecl proměněnou penaltou odstartoval kanonádu. Exjihlavský útočník přidal druhý gól a po něm se trefili Jovovič, Trávník a Mihálik. Poslední jmenovaný přišel ke gólu hodně lacino, protože se od něj odrazil míč do brány po nepovedeném odkopu brankáře Rakovana.

Program 7. kola:
Pátek
Teplice - Bohemians 0:0
Dukla - Ostrava 2:0
Sobota
Karviná - Olomouc 3:5
Brno - Liberec 1:2
Slovácko - Mladá Boleslav 0:1
Neděle
Jablonec - Jihlava 5:0
Branky: 13. Tecl (z pen.), 33. Tecl, 56. Jovovič, 71. Trávník, 86. Mihálik
Slavia - Sparta 2:0
Branka: 71. Škoda, 90+2. Hušbauer
Pondělí
18:00 Plzeň - Zlín

Reklama