Hlavní obsah

Slavia bude v Ostravě postrádat kvarteto zraněných

Úvodní kolo první fotbalové ligy uzavře pondělní souboj na Bazalech mezi Baníkem Ostrava a Slavií Praha. Zatímco domácí jsou téměř kompletní, Slavia nemůže počítat s kvartetem zraněných. Slavia je v posledních letech ale téměř prokletím Baníku. Ten s Pražany v posledních sedmi letech uspěl jen v mistrovské sezoně, což bylo jediné vítězství z patnácti pokusů.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Budou se fotbalisté Slavie radovat i po zápase v Ostravě?

Článek

Do toho se přidává ještě další nepříznivý element: Baník v televizním utkání nevyhrál dva roky a třináct měsíců.

Jak dopadne zápas Ostrava - Slavia?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Nový kouč Karel Večeřa si tak odbude náročnou premiéru. "Je toho fakt hodně, ale všechno jednou končí. Nemůžeme se na to ohlížet," řekl zpravodaji ČTK rezolutně Večeřa. Daleko větší pozornost věnoval soupeři. Osobní špionáž provedl při generálce "sešívaných" s Bielefeldem. "Něco mi to samozřejmě napovědělo. Uvidíme, co nám Slavia na hřišti dovolí, ale budeme hrát na vítězství. Začátek sezony je mimořádně důležitý," dodal Večeřa, který bude mít až na distancovaného Bystroně pohromadě celý kádr.

Na marodce Slavie zůstává obránce Martin Latka, který má svalové problémy. Potíže s břišním svalem má stále Jan Vorel a ze zranění achilovky se zotavuje gólman Michal Vorel. Minimálně týden si ještě vyžádá rekonvalescence Marka Suchého, který si léčil zlomenou klíční kost.

Příchod Gaúcha byl prioritou

K dispozici naopak může být Brazilec Gaúcho, podaří-li se ho Slavii v pondělí ráno zaregistrovat. "Je to určitě posila, kvality prokázal už na jaře. Proto jsme usilovali, aby u nás zůstal natrvalo. Z vytypovaných posil jsme považovali Gaúcha za prioritu. Přesvědčil myslím i fanoušky," řekl kouč Slavie Karel Jarolím.

Přestože se Slavii v Ostravě daří, Jarolím tomu velkou váhu nepřikládá. "První ligový zápas je vždy velká neznámá. Nemáme v úvodu soutěže jednoduchý los, nechceme proto odjet s prázdnou," dodal trenér, jehož svěřence povede k prvním bodům v roli kapitána jeho syn Lukáš, kterého si hráči zvolili. Jeho zástupci jsou Tomáš Hrdlička a Latka.

Souboj začne v 17:15 a přímým přenosem jej vysílá ČT2.

Předpokládané sestavy:
Baník Ostrava: Raška - Marek, Neuwirth, Besta, Hoffmann - Rajtoral, Klimpl, Slončík, Tomašák - Varadi, Střihavka.
Slavia Praha: Kozáčik - Krajčík, Dosoudil, Studík, Hubáček - Janda, L. Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček, Gaúcho (Fořt).

Reklama

Související témata: