Hlavní obsah

Teplice - Brno 0:0Souboj remízových králů skončil na Stínadlech nerozhodně

V souboji dvou nejčastěji remizujících klubů loňského ročníku fotbalové ligy se v neděli zrodila další remíza. Hráči Teplic a Brna totiž navázali na jarní výkony a v ligové premiéře vstřelit branku nedokázali. Navíc předvedli divákům pouze taktický výkon založený na destrukci, hosté se dokonce ani jednou netrefili mezi tyče.

Článek

Tepličtí za sebou mají nevydařené léto a na úvodním rozpačitém výkonu to bylo zřejmé. Po čtvrthodině rychlé hry, která ale nepřinesla šanci ani na jedné straně, odrazily několik slibných akcí na obou stranách pozorně hrající obranné řady.

Ve 23. minutě se jako první odvážil ke střele Doležal, ale brankář Lejsal si dal pozor, aby jeho pokus kryl. Zanedlouho pálil mimo Jirsák. První velkou šanci měli hosté, kteří dokázali po standardní situaci na své polovině přelstít střed teplické obrany a tři brněnští hráči měli možnost dotáhnout akci do konce, ale Bestova přihrávka díky Valentovi k lépe postavenému Poláchovi nedoputovala.

Džeko neměl dostatek klidu

O sedm minut později se konečně propracovali ke slibnému pokusu také domácí: Doležalův centr našel deset metrů od branky Džeka, ale ten neměl dostatek klidu, aby míč usměrnil mezi tyče. Oba týmy zjevně sázely na defenzivu, a tak se další dlouhé minuty míč do šestnáctek dostával vesměs po standardních situacích, ale branku diváci před pauzou neviděli.

Také druhý poločas názorně ukazoval, že oba týmy příliš nepokročily od loňské 'remízové' sezony, která domácí připravila o poháry a hosty málem poslala do druhé ligy. Taktický boj založený na minimu chyb v obraně a absence invence šance nepřinášely.

V 51. minutě se však mohli trefit hosté, jenže před nevýrazným Wagnerem odvrátil včas Valenta na roh a nastartoval tak alespoň na chvíli rušnější dění na trávníku. O deset minut později se zase osmělili domácí: ke střele ze šestnáctky se odvážil aktivní Džeko, ale jeho pokus skončil na rohu a další ránu Verbíře poté zastavili hostující obránci.

Diváky hra neuspokojovala

Neatraktivní hra a minimum šancí neuspokojovaly diváky, a tak na hráče ve žlutomodrém začali brzy diváci pískat. Oba trenéři se snažili v závěrečné půlohodině oživit hru příchodem reprezentačních útočníků, kteří přivezli v týdnu z ME do 19 let třetí místo. Nejdříve přišel hostující Střeštík, zanedlouho i některými fanoušky vyvolávaný Fenin. Ten už krátce po příchodu na hřišti mohl zamířit do slibné střelecké pozice po Valentově akci, jenže příliš rozvahy neukázal a akci nedotáhl.

Stav se nezměnil ani v závěru, kdy trenér Mareček poslal na hřiště místo stopera Hunala brněnského odchovance Kroupu na hrot útoku, ale to bylo na změnu v charakteru hry už málo. Pouze Sabou se snažil v nastaveném čase výletem k šestnáctce soupeře něco změnit, ale neuspěl. Teplice navázaly na chabé výsledky v přípravě a hosté si odvezli vytoužený bod.

FK Teplice - 1. FC Brno 0:0
Rozhodčí: Jech - Jiřík, Hojsík. ŽK: Klein, Verbíř - Švejnoha, Besta. Diváci: 4100.
Teplice: Poštulka - Valenta, Klein, Hunal (80. Kroupa), Krmaš - Doležal, Sabou, Jirsák (55. Benát), Rilke (72. Fenin) - Džeko, Verbíř. Trenér: Mareček.
Brno: Lejsal - Siegl, Švejnoha, Pavlík, Gjorevski - Besta, Polách, Holek, Černý (90. Partyš) - Zelenka, Wagner (61. Střeštík). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: