Hlavní obsah

Statistika: Rivalové od Ještědu zazářili

Praha

Severní vítr byl nezdolný... Fitness statistiky 7. ligového ukazují, že mezi maratónci i sprintery zazářili hráči od Ještědu, fotbalisté Liberce a Jablonce.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Stanislav Tecl z Jablonce pálí.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Slovanu se vrátili na vítěznou vlnu, v Brně porazili Zbrojovku 2:1. Svého soka uběhali, především ve středu pole. Hned tři ze čtyř nejpilnějších běžců kola jsou totiž právě záložníci Liberce. Jedná se o Petra Ševčíka, Radima Breiteho a Zdeňka Folprechta.

Ševčíkovi společnost InStat naměřila 12 051 metrů. V těsném závěsu za ním skončil Breite (11 944 m), Folprecht obsadil celkově čtvrtou příčku (11 879 m). Mezi borce Slovanu se dokázal vklínit pouze vyhlášený dříč Slovácka Vlastimil Daníček (11 917 m).

V rychlosti pro změnu excelovali hráči konkurenčního Jablonce. Nejvíc metrů ve sprintu zaznamenali Lukáš Masopust (392) se svým parťákem Stanislavem Teclem (382). Je pikantní, že se tak stalo při výhře 5:0 nad Jihlavou, kde oba hráči fotbalově vyrůstali. Právě Tecl, jenž proti Vysočině dvakrát skóroval, si navíc v 7. kole připsal i nejvíc sprinterských náběhů ze všech (25).

Třetí místo bral obhájce vítězství z předchozího kola Bojan Letič z Karviné (354 m) před zlínským rychlíkem Vukadinem Vukadinovičem (334 m). Za zmínku stojí i sedmá příčka střelce Dukly Jana Holendy (287 m), který předčil i sparťanský expres Jonathana Biabianyho (268 m).

Reklama