Hlavní obsah

Rozhodla penalta. Nejsem simulant, odmítal nářky Brňanů karvinský Moravec

Karviná

Na jedné straně velká úleva, na druhé zklamání ze třetí ligové porážky v řadě. Fotbalisté Karviné dokázali v 8. kole fotbalové ligy porazit Brno 2:1 a trošku se vzdálili od dna ligové tabulky, ke kterému se pěti porážkami v řadě nebezpečně blížili. Naopak Brňané zůstávají s jedinou výhrou poslední.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský trenér Richard Dostálek

Článek

„Utkání pro nás začalo velmi dobře a po vstřelené brance jsme i kontrolovali hru. Ovšem znovu jsme se nevyvarovali chyb, po kterých následovaly standardní situace a inkasované góly," hodnotil brněnský kouč Richard Dostálek. Vyrovnání zařídil svou první trefou v české lize Venezuelan Ramirez, vítězství pak trefil z pokutového kopu nařízeného po střetu Fortese s Janem Moravcem ve vápně Budínský.

„Nejsem žádný simulant, cítil jsem kontakt na holeň. Trefil mě, spadl jsem, jasná penalta," popsal klíčový moment Moravec. „Hráč Karviné si dal výborně míč do šestnáctky a viděl jsem i nohu Fortese. Jen se mi zdálo, že ten pád přišel docela pozdě," komentoval klíčovou situaci Dostálek.

Ten musel reagovat nejen na obrat ve skóre, ale také za stavu 1:2 na vyloučení brankáře Melichárka. Brněnská jednička se po odpískaném faulu Hoška nesmyslně po domácím stoperovi ohnala a v 62. minutě putovala do sprch. „Všichni, co jsme fotbal hráli, se do jeho reakce dokážeme vžít. Dušan si hlídal své zdraví, byl po faulu podrážděný a reagoval na to, co se stalo pět vteřin před tím," omlouval hráče Dostálek.

Oslabení ale pomohlo více hostům. Karviná se stáhla a čekala na brejky, které trestuhodně zahazovala. A málem za to zaplatila. V nastaveném čase pálil zblízka stoper Brna David Gáč, míč ale poslal jen do pohotového Berkovce. „Balón jsem trefil dobře, ale neumístil jsem to a gólman výborně zareagoval," litoval Gáč, který v Karviné vyběhl k ligovému utkání poprvé v základní sestavě.

Reklama

Související témata: