Hlavní obsah

Liberec - Slovácko 1:1Dva góly, dvě červené. Liberec se se Slováckem podělil o body i vyloučené

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Hybš 1 : 0
86. Zajíc 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Byl to zápas plný zvratů. V dohrávce 8. kola fotbalové HET ligy remizoval Liberec se Slováckem 1:1. A to přitom hosté dohrávali už od 6. minuty o deseti po vyloučení Machalíka, i domácí dostali červenou kartu. Jmenovitě stoper Karafiát po hodině hry. A když už se zdálo, že Slovan získá tři body, když se prosadil střídající Hybš, udeřil pět minut před koncem z první střely Slovácka na branku Zajíc.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Liberce se radují ze vstřeleného gólu proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Liberec doma v lize se Slováckem remizoval počtvrté za sebou a nevyužil šanci bodově dotáhnout v tabulce třetí Slavii. Z pátého místa na ni ztrácí dva body. Slovácko skórovalo téměř po pěti ligových zápasech a je jedenácté.

Slovácko v minulých dvou zápasech dohrávalo v Liberci v oslabení a v plném počtu nevydrželo ani tentokrát. Machalík už po šesti minutách předvedl ostrý skluz s nohou nahoru proti domácímu Voltrovi a rozhodčí Příhoda ho vyloučil.

Přesilovka paradoxně Liberec ve zbytku první půle přibrzdila. Hosté se zatáhli a domácí se proti pevné defenzivě těžko prosazovali. Šance přišly až před pauzou. Pulkrabovu hlavičku však v 36. minutě chytil brankář Heča, Potočný vypálil jen do boční sítě a Breite tečoval Coufalův centr mimo.

Slovan se snažil překonat obranu hostů ze stran, ale neprosadil se ani po dalším Coufalově centru. V 58. minutě se dostal až před brankáře Heču Pulkrab, míč však dloubl přes gólmana hodně mimo tyče.

Liberec nepodařenou přesilovku podtrhl po 63 minutách, kdy Karafiát zbytečně fauloval Navrátila a po druhé žluté kartě musel ze hřiště. Stejně jako před rokem oba týmy vzájemný duel v Liberci dohrávaly v oslabení.

Slovan byl dál aktivní, k vedení mu ale pomohla chyba v obraně Slovácka. Po Bosančičově centru šel Pulkrab do souboje s Hečou, gólman se snažil chytit míč nadvakrát, jenže spoluhráč Juroška mu ho vykopl z rukou a střídající Hybš pohotově skóroval do prázdné branky. V 90. utkání v české lize se trefil teprve podruhé.

Po brejku odmítl pojišťující druhý gól Potočný a Slovácko to záhy potrestalo vyrovnáním ze své první větší šance. Vácha ztratil ve středu pole míč a brejk zakončil po Daníčkově přízemním centru dorážkou z malého vápna nabíhající Zajíc. Nejlepší kanonýr hostů dal třetí gól v ligové sezóně a ukončil střelecké trápení Slovácka, které trvalo 446 minut.

Fotbalová 1. liga - 8. kolo:
Liberec - Slovácko 1:1
Branky: 71. Hybš - 86. Zajíc, ČK: 64. Karafiát - 6. Machalík

Reklama

Související témata: