Hlavní obsah

Liberec - Ostrava 2:0Liberec v generálce na předkolo LM zdolal Ostravu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Frejlach 1 : 0
74. Zápotočný 2 : 0

Fotbalistům Liberce se povedla generálka před středečním zahajovacím soubojem se Spartakem Moskva v třetím předkole Ligy mistrů. Úřadující mistři české ligy v sobotu na domácím hřišti zdolali Baník Ostrava 2:0, když nejprve vstřelil branku Frejlach a v 74. minutě vítězství Slovanu pojistil kapitán Zápotočný.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Liberce ve 2. kole první ligy přehráli Ostravu.

Článek

Liberec si tak po minulé výhře v Českých Budějovicích připsal další tříbodový zisk. Naopak Ostrava po nezdaru se Slavií má na svém kontě další prohru a stále také nulu na kontě vstřelených branek.

Baník v Liberci toužil odčinit pondělní domácí porážku v prvním ligovém utkání se Slavií a také na severu Čech se vytasil s ofenzivním pojetím. Ostravané navíc měli Slovanu co oplácet, protože v posledních čtyřech vzájemných zápasech odešli třikrát poraženi. Už v třetí minutě zahrozil střelou z 20 metrů defenzivní záložník Staněk, ale jeho rána prosvištěla nad břevnem. Vzápětí se na domácí branku z levé strany hrnul Tomašák, který také nemířil přesně.

Pak se začali osmělovat i domácí, jenže proti kompaktní obraně Ostravy se dlouho nemohli prosadit. V 13. minutě liberečtí fotbalisté marně žádali pokutový kop po zákroku Besty na Pospěcha, pak se tentýž útočník ocitl ve výhodné pozici deset metrů před bránou, ale vystřelil ukvapeně mimo.

Slovan se dočkal až šest minut před přestávkou. Po rychlé akci z levé strany se k pohotové ráně dostal mladý útočník Blažek, gólman Raška vyrazil míč jenom před Frejlacha a po jeho hlavičce míč doskákal těsně za brankovou čáru. Ostrava mohla kontrovat ještě na konci první půle: útočník Střihavka se protáhl kolem domácích stoperů a proti jeho pokusu se vytáhl brankář Čech.

Pro Liberec byla šťastná až 74. minuta. Diváci na stadionu nejprve při debutu v libereckém dresu bouřlivě přivítali novou kostarickou akvizici Parkse a hned vzápětí slavili gól. Na roh střídajícího Papouška naskočil Zápotočný a míč se po jeho razantní hlavičce odrazil od tyče do brány. Domácí stoper se tak proti Baníku trefil v třetím utkání po sobě.

Zlomení Ostravané takřka rezignovali na závěrečný nápor, přesto ještě tři minuty před koncem mohli zápas zdramatizovat. Parks na vlastní polovině ztratil míč, jenže střídajícího Mičolu při jeho úniku vychytal Čech, který jeho střelu vytlačil na břevno. Baník tak symbolicky korunoval své trápení v úvodu ligy.

Naopak Liberečtí dohrávali v euforii. V poslední minutě nejprve zakončil své sólo střelou těsně vedle Parks, další nový hráč na trávníku Matula pak ještě nechal vyniknout při těžkém zákroku Rašku.

FC Slovan Liberec - FC Baník Ostrava 2:0 (1:0)
Branky: 39. Frejlach, 74. Zápotočný. Rozhodčí: Příhoda - Zlámal, Tauber. ŽK: Košťál, Janů - Staněk, Tomašák, Magera, Klimpl. Diváci: 6814.
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Frejlach (62. Papoušek), Bílek, Hodúr, Pudil (83. Matula) - Blažek (74. Parks), Pospěch. Trenér: Lavička.
Ostrava: Raška - Marek, Neuwirth (79. Lukeš), Besta, Hoffmann - Varadi (71. Mičola), Klimpl, Staněk (46. Magera), Slončík, Tomašák - Střihavka. Trenér: Večeřa.
Gambrinus liga - 2. kolo
Liberec - Ostrava 2:0
Slovácko - Mladá Boleslav 0:2
Olomouc - České Budějovice neděle 6. srpna (17:00)
Brno - Zlín neděle 6. srpna (17:00)
Most - Příbram neděle 6. srpna (17:00)
Kladno - Jablonec neděle 6. srpna (17:00)
Slavia - Teplice neděle 6. srpna (20:15)
Plzeň - Sparta pondělí 7. srpna (17:15)

Reklama

Související témata: