Hlavní obsah

Kladno - Jablonec 0:1Kladno bodový zisk nezopakovalo, nestačilo na Jablonec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Lafata 0 : 1

KLADNO

Kladno nedokázalo v neděli doma navázat na bodový import z Prahy z duelu se Spartou a po bídném výkonu doma prohrálo s Jabloncem. Ten rovněž neoslnil, ale narozdíl od domácích se dokázal prosadit v koncovce.

Článek

Už v 8. min. se v šanci octl domácí Hlava, když přes Kučeru se Zábojníkem propadl střílený centr, ale než domácí záložník dokázal míč zkrotit, přispěchali jablonečtí obránci. Domácí se pak hnali ještě do dvou šancí, ale Šelicha po průniku středem nebyl dostatečně důrazný a Kousala po nedorozumění Zábojníka s Lacigou zastavil Špit, byť za cenu žluté karty.

Kladenští se do dalších šancí ani dostat nemohli, protože většinou jen nakopávali vysoké míče a prakticky vůbec nevyužívali zálohu. Ani hosté hrou neoslňovali, přesto byli gólu tuze blízko, když tyč domácí svatyně trefil Petržela.

Po přestávce mizérie na trávníku ještě přibylo, ale gól nakonec ke smutku domácích fanoušků padl. Strnad totiž odvrátil střelu Petržely na roh, ten posadil Weber na hlavu Lafaty, který byl neomylný. Byl to rozhodující okamžik celého zápasu, protože domácí už se do vážné šance nedostali, naopak Jablonečtí mohli po střelách Petržely a Smíška vítězství pojistit, jenže Vašek byl pozorný.

SK Kladno - FK Jablonec 0:1 (0:0)
Branka: 68. Lafata. Rozhodčí: Jech - Chytil, Kordula. ŽK: Kousal, Kaciáň - Špit, Baranek. Diváci: 3012.
Kladno: Vašek - Gross, Palša, Šimůnek, Strnad (76. Veleba) - Kalina (79. Čáp), Hlava, Šelicha, Cigánek - Kaciáň (60. Galbavý), Kousal. Trenér: Koubek.
Jablonec: Špit - Laciga (45. Jindřišek), Zábojník, Kučera, Loučka - Petržela (86. Hloušek), Hušek, Weber (78. Smíšek) - Baranek, Klapka - Lafata. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: