Hlavní obsah

Olomouc - Budějovice 0:0Olomouc na budějovickou obranu nevyzrála

Pouze bezbrankovou remízou s českobudejovickým nováčkem pokřtili v neděli nový trávník na Andrově stadiónu fotbalisté Sigmy Olomouc. Domácí měli více ze hry v první půli, ale nakonec se oba celky rozešly smírem, který pro ně znamená první bodový zisk v sezóně.

Článek

Pro Hanáky to je však po prohře v Mladé Boleslavi málo, kouči Vlastimilu Paličkovi se tak po sedmi letech návrat na olomouckou lavičku příliš nevydařil.

Na perfektně střiženém pažitu si domácí oblíbili křídelní prostory. Nejnebezpečnější akce táhli Hanáci v první půli zejména po stranách, ale ve finále je brzdila nepřesná koncovka. Jedenáctou minutu si pro sebe vyhradil Rýdel: Filipka nejprve postrašil lehce nepřesným volejem, pak mu nabil z levého křídla Onofrej, ale Rýdelovu ránu z hloubky pokutového území českobudějovický blok ke gólmanovi nepustil.

Přes větší olomouckou aktivitu nebyli ani hosté bez nároku na úspěch. Baláž nenápadně téměř z hranice šestnáctky hlavičkoval v 17. minutě do břevna a odražený míč před dobíhajícím střelcem musel v tísni uklidit do zámezí Škerle. Domácí pak ukázali, že největší síla spočívá v jednoduchosti. Defenzívu soupeře Randa se Štěpánem lehce přelstili přímočarou akcí na dva doteky, ale stoprocentní šanci Michal Hubník zazdil trefou brankáře.

Brzy po přestávce domácí úsilí přerostlo v bezradnost. Inovaci do stereotypu nevnesl ani uzdravený brazilský driblér Melinho a Filipko se musel natáhnout jen pro nepříliš razantní a neumístěnou teč Michala Hubníka.

Hosté pro závěr vyměnili dvojici útočníků, ale jestli mohl někdo pohnout bezgólovým stavem, pak to byl rutinér Poborský. Jemným lobem nejdříve pohladil vnější síť a těsně před koncem jeho vpád do pokutového území zastavil až jako poslední instance Škerle. Olomouci tak domácí premiéra moc nevyšla.

Sigma Olomouc - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Královec - Hojsík, Jiřík. ŽK: Kaščák, Škerle - Baláž, Bureš, Homoláč, Svátek. Diváci: 5085.
Olomouc: Lovásik - Randa, R. Hubník, Krajčovič, Škerle - Štěpán (80. Janotka), Kaščák, Rýdel, Onofrej (65. Pulkert) - M. Hubník, Chmelíček (67. Melinho). Trenér: Palička.
České Budějovice: Filipko - Kladrubský (85. Skála), Horejš, Homoláč, Bureš - Poborský, Dvořák, Volešák, Plocek - Gruber (60. Mrkvička), Baláž (75. Svátek). Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata: