Hlavní obsah

Nečas mladší byl rád, že má premiéru v lize za sebou

PRAHA

Lepší ligovou premiéru si osmnáctiletý fotbalista pražské Slavie Radim Nečas těžko mohl přát. V nedělním utkání s Teplicemi přišel na hřiště v 68. minutě za stavu 0:1 a měl hlavní zásluhu na tom, že domácí po výhře 3:2 získali velmi cenné tři body.

Foto: čtk

Tomáše Hrdličku Radim Nečas mladší střídal - ilustrační foto.

Článek

Syn někdejšího nejdražšího hráče české ligy Radima Nečase staršího, který rovněž v minulosti oblékal červenobílý dres, po zápase připustil, že ho při velkém debutu svazovala nervozita.

"Jsem rád, že to mám za sebou," řekl Nečas novinářům po zápase. "Když jsem šel na trávník, tak na mě asi bylo vidět, že jsem nervózní. Pokazil jsem dvě přihrávky, to mi moc ke klidu nepomohlo. Naštěstí jsem se dokázal rychle otřepat a pak to snad již bylo dobré," uvedl Nečas, který má na co navazovat. Jeho otec odehrál v nejvyšší soutěži 340 zápasů a vstřelil 79 gólů.

Zásluhy po zápase shazoval

I když byl u tří branek Slavie, své zásluhy po zápase spíše shazoval. "Před první brankou jsem si špatně zpracoval míč, ten se odrazil k Lukáši Jarolímovi, který to nádherně trefil. To se snad ani počítat nedá," mínil Nečas.

Po jeho centru na Pavla Fořta, kterého stáhl k zemi Martin Klein, pak nařídil rozhodčí Jiří Adam první penaltu ve prospěch Slavie. Další nařídil po Nečasově pasu na Stanislava Vlčka, jehož zastavil nedovoleně Michal Valenta.

"Od trenéra jsem dostal pokyn, abych hrál svoji hru a zůstal v klidu. To druhé mi ze začátku moc nešlo, ale nakonec to bylo snad dobré. Byl to pro mne krásný zápas, otočili jsme výsledek a vyhráli," prohlásil Nečas.

Reklama

Související témata: