Hlavní obsah

Penalta? Sudí ji neodpískal a oloupil Plzeň!

Václav ProcházkaSport.czPrávo

Další krutý zářez! Rozhodčí Adámek vzal výsledek pondělního utkání Plzeň - Sparta do svých rukou a rozhodl, že Sparta doklopýtá k prvnímu ligovému vítězství (1:0) a fotbalistům Plzně upře možnost v samém závěru srovnat skóre. Po faulu Jiřího Homoly na Jana Rezka nepískal penaltu.

Foto: čtk

Martin Knakal z FC Viktoria Plzeň (vlevo) a Tomáš Jun z AC Sparta Praha v utkání 2. kola fotbalové ligy.

Článek

"Sestřelil mě zezadu, jasný faul," zlobil se Rezek. "Nedotkl jsem se hráče, rozhodčí to posoudil správně, mám čisté svědomí," hájil se Homola.

"Neměl jsem důvod jakkoli simulovat. Vždyť bych za to dostal druhou žlutou kartu a červenou... Měl mi ji tedy sudí dát, když to nebyl pokutový kop," pokračoval Rezek a nalezl zastání u kouče Michala Bílka. "Televizní záběr ukázal, že penalta byla stoprocentní," tvrdil trenér. "Asi se rozhodčí v poslední minutě bál proti Spartě písknout, ale je to křivda," přemítal Rezek.

Protistrana si vedla svou. "Penalta pravděpodobně nebyla, na záznamu jsem to viděl třikrát. A Homola mi řekl, že se ho nedotkl. Při zápase to ale vypadalo jako hodně sporný moment," reagoval Griga. "I ze sparťanské kabiny šel hlas, že byla," namítal hned Bílek. "Jo. Ale před tím, než jsme to viděli na záznamu," pokračoval umanutě Griga.

Skandálních výroků sudích v lize přibývá. V neděli Slavia vyhrála brankou z vymyšleného pokutového kopu. Ten červenobílým v bitvě s Teplicemi velkoryse daroval pro změnu arbitr Adam, přesto dostal od novice mezi delegáty Güntera Bittengla luxusní známku sedm. To Adámka ohodnotil delegát Jiří Kureš nevalnou známkou pět.

"Moment ze závěru ovlivnil utkání, remíza by více odpovídala průběhu," mínil Bílek. Jeho tým se stejně jako hosté těžko dostával do šancí. "Pro diváka to nebylo hezké utkání, ale bojovnost nechyběla," podotkl Griga.

Verešová fanoušky nevyprovokovala

Ostře do sebe šli kromě jiných domácí Rezek a sparťanský matador Tomáš Řepka, který se vrátil do sestavy. "Řekl mi, že jsem mladej sráč a co si ho dovoluju kopat. Tak se mu omlouvám, že jsem ho při fotbale kopnul," komentoval s ironií v hlase jednu ze situací Rezek.

Domácí vyprodané tribuny, na nichž nechyběla topmodelka Andrea Verešová - partnerka spolumajitele plzeňského klubu Dana Volopicha - zůstávaly i ve vypjatých chvílích neskutečně klidné. Ani závěrečná snaha domácích fandy nevyprovokovala. Hlasatel burcoval tradičně chladné plzeňské publikum marně.

Byl zákrok Homoly na Rezka penaltový?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

A tak se marnost v hledišti dlouho prolínala s tou na hřišti. Bílkovi svěřenci byli v koncovce žalostní. Neměla snad být prohra "oplátkou" Spartě za jaro, kdy Západočeši ve skandálním utkání vyhráli na Letné a jen díky tomu se zachránili? "To jen nesmysl," pravil Bílek. "Máte snad pocit, že nám Plzeň něco darovala," reagoval Griga a připomínal tvrdou hru domácích.

Zranění si z dohrávky odnesli celkem čtyři sparťané. Pospěch utrpěl zlomeninu čelisti. Zabavník má podle zpráv z klubu natažené kolenní vazy, Homola si poranil kotník a Sylvestre má zhmožděné lýtko.

Tabulka po druhém kole:
1.Liberec22004:06
2.Slavia22005:26
3.Mladá Boleslav22004:16
4.Jablonec21103:24
5.Brno21101:04
Sparta21101:04
7.Slovácko21012:33
8.Most20203:32
9.Příbram20202:22
10.Teplice20112:31
11.Plzeň20111:21
Olomouc20111:21
13.Kladno20110:11
14.České Budějovice20110:21
15.Zlín20021:30
16.Ostrava20020:40

Reklama

Související témata: