Hlavní obsah

Slavia hrozí, že nebude pouštět hráče do reprezentace. Tvrdík volá po novém vedení fotbalu

Praha

Nechutná ostuda! Fotbalová Slavia se zlobí, jakým směrem se ubírá český fotbal a zejména poslední dění kolem Karla Jarolíma, kouče národního týmu. Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva Slavie, úřadujícího českého mistra, dokonce na sociální síti pohrozil, že by klub z Edenu nemusel uvolňovat své hráče pro potřeby reprezentace. „Jestli FAČR nezajistí důstojnost reprezentace, nebudeme tam posílat hráče. Tohle si ČR, Karel Jarolím ani hráči nezaslouží. Je toho dost," napsal na sociální síti šéf Slavie.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaroslav Tvrdík na tiskové konferenci Slavie.

Článek

Místopředseda FAČR Roman Berbr kritizuje Karla Jarolíma

Česká reprezentace nezvládla kvalifikaci o postup na MS do Ruska, trenér Karel Jarolím se musel zpovídat vedení FAČR a události se zvrhly v nechutnou přestřelku plnou útoků. „Nestačí sportovní neuspěch. Ostuda ještě musí pokračovat. Nechutné. Jestli má jít pan Jarolím, ať se vedení FAČR přidá," hlásá otevřeně Tvrdík, že by od válu měl jít také současný největší kritik reprezentačního kouče Roman Berbr.

Šéf Slavie nabádá vedení fotbalu i experty k okamžitému řešení situace v českém fotbale. Přešlapování na místě, nebo jen současné osočování nikam nevede. „Chci slyšet, co uděláme s celým českým fotbalem. Diskusi expertů. Vizi budoucnosti. Odmítám hru na závist k platu trenéra," pálil dál ostrými Tvrdík.

Následně zveřejnil i poslední výsledky reprezentačních výběrů do 21 a 20 let. Jednadvacítka podlehla Chorvatsku 1:5, dvacítka pak prohrála s Anglií 0:4. „Za to může kdo? Jarolím? Ostuda všude, kam se člověk podívá. Chce to celé nové kredibilní vedení," uvedl v dalším tweetu Tvrdík.

Další člen vedení Slavie Tomáš Syrovátka nezůstal pozadu, když vyzdvihl na sociální síti úspěchy Karla Jarolíma ještě z doby, kdy sám hrál, nebo působil v roli kouče v Edenu.

Fotbalová Slavia volá po změnách v českém fotbale, jinak hrozí, že nebude uvolňovat hráče pro národní tým. Kdo by měl tedy skončit?
Pouze trenér reprezentace Karel Jarolím
2 %
Pouze místopředseda FAČR Roman Berbr
22,9 %
Celé vedení FAČR včetně trenéra reprezentace Karla Jarolíma
75,1 %
Celkem hlasovalo 28013 čtenářů.

Reklama