Hlavní obsah

Čtyři tituly, Liga mistrů... Brücknerův oblíbenec dal gól i Realu Madrid

Praha

Srdnaté průniky a obrovské zrychlení. Na jeho přednosti se vzpomíná dodnes. Právě pilný křídelník Libor Sionko se představuje v seriálu TOP 25 osobností samostatné české fotbalové ligy. Nejvyšší soutěž hráli i jeho otec a bratr. V kolonce titulů ale má číslo 4 pouze on. S reprezentací se podíval na mistrovství světa do Německa a následný evropský šampionát v Rakousku a Švýcarsku. V přiloženém videu si můžete připomenout jeho památné góly.

TOP 25 osobností ligy - Libor Sionko

 
Článek

Sehrál 204 ligových zápasů a dal v nich 44 gólů. Zažil na Letné čtyři tituly i nezapomenutelnou sparťanskou sezónu bez jediné porážky, k níž přispěl vítěznou trefou v derby se Slavií. Málokterý hráč se pak může pochlubit, že v Lize mistrů dal gól Realu Madrid. Libor Sionko ano...

„Měl jsem ho v Baníku, když mu bylo devatenáct a začínal. Svou pílí se prosadil až do národního týmu. A také Karel Brückner na něj rád vzpomíná, že na pravé straně byl jedním z jeho nejlepších útočníků," poukazuje patron projektu Petr Uličný.

„Začínal jsem v Baníku a na Ostravu nikdy nezanevřel. Vyrůstal jsme s hráči, jako byli Marek Jankulovski, Milan Baroš a další. Pak jsem se přesunul do Sparty a prožil v ní nejlepší léta s Ligou mistrů a tituly. Nejvíc mi asi utkvěl v paměti první, ale podíl jsem měl na každém ze čtyř," usmívá se dnes 40letý manažer reprezentace do 21 let, s níž si sám zahrál také na olympiádě v Austrálii v roce 2000.

Reklama