Hlavní obsah

Karviná - Slavia 0:2Slavia si v Karviné připsala první venkovní výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Škoda 0 : 1
57. Van Buren 0 : 2
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté pražské Slavie v desátém ligovém kole porazili Karvinou 2:0 a dosáhli první venkovní výhry v této sezóně. Úřadující mistři se vrátili na druhé místo tabulky a ztrácejí pět bodů na vedoucí Plzeň, která má k dobru nedělní šlágr na hřišti Sparty. Slavii poslal do vedení v 19. minutě Milan Škoda, v 57. minutě zvýšil Nizozemec Mick van Buren.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Mick van Buren ze Slavie se raduje z druhého gólu v zápase s Karvinou.

Článek

Jako první se ke střele na bránu odhodlal slávista Hušbauer. Jeho dalekonosný pokus vyrazil na roh Le Giang, náhradník za Berkovce, který podle dohody obou klubů nemohl za Karvinou nastoupit, neboť ve Slezsku hostuje právě ze Slavie.

V deváté minutě byli hosté blízko vedení. Le Giang ale zlikvidoval tutovky jak pronikajícímu Škodovi, tak dorážejícímu Hušbauerovi, jehož další pokus vykopl z prázdné brány kapitán Karviné Eismann. Za deset minut už se Pražané dočkali. Stochův roh pustil Van Buren a hlavičkující Škoda usměrnil balon k tyči.

Až ve 35. minutě evidovali domácí první nebezpečnější možnost, Moravcova sražená střela skončila rohovým kopem, z něhož nic nebylo. Karvinští vsadili na brejky, jenže proti důrazně pracující defenzívě hostů se prosazovali hodně pracně. A když už dostali šanci ke střele, tak trefil Budínský přímo prostředek brány, kde stál připravený Kovář.

Do druhé půle vkročili domácí přece jen odvážněji, ale výsledkem jejich desetiminutového snažení byl jen roh, který Slavia odvrátila.

V 57. minutě naopak Karvinští chybovali, nejprve Eismann a poté Lischka, který rozehrál rovnou na nohu Škody, jehož přihrávka uvolnila Van Burena a ten už sám proti Le Giangovi neměl problém skórovat.

Za tohoto stavu už to měli domácí hodně složité. Slavia víceméně kontrolovala své vedení a snaha Karvinských končila před jejím velkým čtvercem. Dlouhé minuty nepřinášely nic zajímavého a nezáživný fotbal plynul. Až v 87. minutě napřáhl k ráně domácí Ramírez a trefil reklamní panel. Karviná tak prohrála se Slavii i ve třetím zápase po návratu do nejvyšší soutěže.

10. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 19. Škoda, 57. Van Buren. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Pelikán. ŽK: Bořil, Rotaň - Janečka. Diváci: 4586.
Karviná: Le Giang - Čolič, Hošek, Lischka, Eismann - Šisler (79. Lingr), Janečka - Moravec, Budínský (62. Ramírez), Kalabiška - T. Wágner (46. Panák). Trenér: J. Weber.
Slavia: Kovář - Bořil, Jugas, Deli (82. Frydrych), Sobol - Souček, Rotaň (73. Hromada) - Van Buren, Hušbauer, Stoch (77. Danny) - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články