Hlavní obsah

Šlágr je kurzově vyrovnaný, sázkaři ale od začátku jasně preferují Plzeň

Praha

Desáté kolo fotbalové ligy zakončí očekáváné představení Plzně na půdě rivala z Letné. Zatímco lídr tabulky do Prahy přijede ve znamenitém rozmaru, Sparta naopak marně hledá soupeře, na kterém by se herně a vlastně i bodově chytla. Kurzy jsou momentálně velmi vyrovnané, bookmakeři nicméně od jejich vypsání favorizovali spíše domácí Spartu. Ne tak sázkaři! Jasná většina (kolem 80%) dává přednost Plzni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Petržela (vlevo) z Plzně a sparťan Michal Kadlec.

Článek

Sázkové kanceláře zareagovaly. Právě preference tipujících kurz na Plzeň stlačily. Vklady na smír a Spartu jsou shodně po 10%.

Kurzy na zápas Sparta - Plzeň:
102
Tipsport2,763,402,75
Fortuna2,753,402,75
Sazka2,703,402,90
Synot Tip2,623,302,72

„Nestává se často, aby sázkaři hráli proti Spartě na Letné. A už vůbec ne tak dramatickým způsobem. Na druhou stranu se nelze divit. Trenér Vrba vyladil Viktorii perfektně, herní projev je komplexní a bez zjevné slabiny. Nehledě na to, že Plzeň důvěru sázkařům oplácí i výsledky, což se o Stramaccioniho legii říct rozhodně nedá. Na tiket patří dvojka, zejména příznivci Západočechů takový kurz nemohou nechat ležet," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Dramaticky rozdílný průběh sezóny se přirozeně promítá i v šancích obou celků na zisk titulu a s ním spojeného pohádkového pokladu za základní skupinu Ligy mistrů. Zatímco Plzeň je jednoznačně největším favoritem (1,55:1) a ohrožuje ji maximálně Slavia (2,6:1), šance na triumf Letenských z aktuálně šesté příčky při 12bodové ztrátě už je tak trošku na pováženou (17:1).

Jak skončí fotbalový šlágr mezi Spartou a Plzní?
Vysokou výhrou Plzně
13,4 %
Těsnou výhrou Plzně
47 %
Remízou
12,4 %
Těsnou výhrou Sparty
21,6 %
Vysokou výhrou Sparty
5,6 %
Celkem hlasovalo 9507 čtenářů.

Reklama

Související témata: