Hlavní obsah

Liberecké fotbalisty posílí brazilský útočník Sales

LIBEREC

Brazilský útočník Joao Francisco de Sales se stal novou posilou libereckých fotbalistů. Dvacetiletý hráč, který je po kostarickém útočníkovi Winstonu Parksovi další zajímavou akvizicí v severočeském klubu, se s vedením Slovanu dohodl na roční smlouvě s dvouletou opcí.

Článek

Sales naposledy působil v brazilském týmu Sao Caetano a v Liberci si vyzkouší první evropské angažmá. "Stejně jako u mnoha brazilských fotbalistů je mým snem hrát v Evropě. Chci rozdávat fotbalem radost, dávat góly a poznat evropský životní styl," uvedl v tiskové zprávě Sales, který bude už sedmým útočníkem na liberecké soupisce.

V týmu působí Zbyněk Pospěch, Jan Holenda, Jan Blažek, Filip Dort, Thomas Radzinevičius a Parks. Ten si ale ve středečním úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů podvrtnul kotník a v odvetě proti Spartaku Moskva podle všeho nenastoupí. V Moskvě ale nemůže hrát ani Sales, jenž nebyl zaregistrován do uzávěrky soupisek, která vypršela o půlnoci 20. července.

Talentovaný útočník do Liberce přichází s neskromnými ambicemi. "Chci se prosadit do základní sestavy a být nejlepším střelcem týmu. Musím se tedy co nejrychleji rozkoukat a zvyknout si, pak to bude dobré," uvedl Sales, jehož snem je angažmá v Realu Madrid či Barceloně.

Reklama

Související témata: