Hlavní obsah

Nehráli jsme dobře, přiklonilo se k nám štěstí, přiznal teplický kouč Šmejkal

Teplice

Zápas fotbalistů Teplic s Karvinou spěl k bezbrankové remíze, jenže tři minuty před koncem vstřelili domácí vítěznou branku, když se trefil David Vaněček. A tenhle okamžik zásadně ovlivnil i pohledy obou trenérů na konečné vyznění ligového souboje o body. Tepličtí byli spokojeni s výhrou 1:0, kdežto hosté litovali ztracené šance na lepší výsledek.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

V popředí teplický Admir Ljevakovič bojuje o míč s Janem Moravcem z Karviné v utkání 11. kola HET ligy.

Článek

„Jsem rád, že se nám povedlo dotáhnout utkání do vítězného konce. Přitom jsme nehráli dobře. Asi pod dojmem toho, že jsme chtěli potvrdit předešlou výhru doma nad Libercem i remízu z Mladé Boleslavi, tam bylo z naší strany hodně nervozity," rekapituloval teplický trenér Daniel Šmejkal. „

Dlouho jsme se nemohli dostat do tempa. Až o poločasové přestávce se hráči uklidnili a v závěru jsme dali kýžený gól. K ideálu měla naše hra daleko, ale i přes svázané nohy se k nám nakonec přiklonilo štěstí," kvitoval kouč vítězství.

Tepličtí už potřetí v řadě skórovali v posledních pěti minutách. „Nedával bych to do souvislostí s fyzickou kondicí. Někdy je to i otázka zmíněného štěstí. Především je cenné, že to kluci nevzdali. Jsou i utkání, kdy se k vám štěstěna otočí zády," uvažoval Šmejkal.

V sestavě chyběl klíčový záložník Fillo. „Martin Fillo onemocněl zánětem nosohltanu. Měl vysoké teploty. Bylo to oslabení, ale těší mě, že jsme dokázali vyhrát i bez něj," poznamenal teplický kouč.

Weber: Hráči jsou zlomení

Karviná sahala v Teplicích po bodu, jenže nakonec jede domů s prázdnouo. „Neodehráli jsme špatné utkání, bohužel výsledkově to dopadlo stejně jako předchozí zápasy na venkovním hřišti. Jsem zklamaný. Ne snad z výkonu, ale jen z toho, že jsme nebodovali," konstatoval trenér Jozef Weber. A pojmenoval hlavní neduhy svého týmu. „Neproměňujeme gólové příležitosti. A ve chvíli, kdy zápas směřuje k remíze, dostaneme branku. Hráči jsou z toho zlomení. Nehrajeme na krásu, ale na body, které jsme nezískali," pokrčil rameny kouč.

Webera prohra mrzela o to víc, že Karviná podala podle jeho slov dosud nejlepší výkon na hřištích soupeřů. „Herní projev, držení míče, kombinace byly v pořádku. Ale to není směrodatné," věděl trenér.

Obávaný útočník Tomáš Wágner nastoupil až v závěru. „Chtěli jsme od začátku dostat do hry rychlejší hráče, proto jsme na pozici druhého útočníka postavili Honzu Moravce. Svým pohybem v prvním poločase byl platný. Wágner proto nebyl v základu z taktického hlediska," dodal Weber po zápase v Teplicích.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice