Hlavní obsah

Plzeň jede dál bez ztráty. Slávisté selhali, před nimi už je propast. Boleslav tasila hattrickový trumf

nov, vapČTKSport.cz
Aktualizováno

Plzeňští fotbalisté pokračují v první lize bez ztráty, bilanci si suverénní lídr soutěže nepokazil ani v 11. kole proti nevýraznému Brnu (3:0). Mnohem těžší oříšek pak čekal na druhou Slavii, která přivítala šestý Liberec a podlehla 1:2. Po rekordních 36 zápasech za sebou v soutěži poprvé prohrála pod vedením kouče Jaroslava Šilhavého, na Plzeň ztrácí propastných 11 bodů. Poslední evropský účastník ze Zlína utrpěl doma výprask 1:5 od Mladé Boleslavi, v jejímž dresu zaznamenal hattrick Golgol Mebrahtu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michael Krmenčík z Plzně se raduje z úvodního gólu utkání s Brnem.

Článek
Fotogalerie

Plzeňští vylepšili rekordní vítězný vstup do sezóny na 11 zápasů. Oproti čtvrtečnímu fiasku v Evropské lize a prohře 2:3 s Luganem udělali sedm změn v sestavě a po zranění v obličeji nastoupil i obránce Limberský. Už v prvním poločase se prosadili Michael Krmenčík, Tomáš Hořava a Jan Kopic. Kouč Zbrojovky Roman Pivarník, který dříve vedl Plzeň, nenavázal na vítěznou premiéru proti Slovácku a s týmem zůstává předposlední.

Slávisté prohrou ukončili rekordní sérii bez porážky v nejvyšší soutěži, která se zastavila na 36 zápasech. Slovan poslal v Edenu do vedení ve 35. minutě Roman Potočný a pojistku přidal v 73. minutě z penalty Miloš Bosančič.

V nastavení sice snížil Tomáš Necid, ale na víc už se domácí nezmohli a utrpěli první ligovou prohru od loňského srpna, kdy podlehli 1:3 v Plzni a poté převzal tým místo odvolaného Uhrina mladšího nynější kouč Šilhavý. Slavii se teď výrazně vzdaluje obhajoba titulu. Liberec vyhrál čtvrtý z posledních pěti venkovních ligových duelů a je čtvrtý.

Na první domácí prohře "Ševců" v sezóně se podepsalo sedm hluchých minut v prvním poločase, v nichž Boleslav třemi góly otočila výsledek. Vedoucí branku Zlína vstřelil Ubong Ekpai, tři góly hostů dal Golgol Mebrahtu, který si tak ve třicátém utkání v české lize připsal druhý hattrick. Další trefy přidali Tomáš Přikryl a Matěj Chaluš. Středočeši tak ve Zlíně vyhráli pošesté v řadě.

HET Liga: 11.kolo
Plzeň - Brno 3:0
Branky: 30. Krmenčík, 42. Hořava, 45. Kopic
Slavia - Liberec 1:2
Branky: 90.+5 Necid - 36. Potočný, 72. Bosančič z pen.
Zlín - Mladá Boleslav 1:5
Branky: 3. Ekpai - 33., 77. a 90. Mebrahtu, 26. Přikryl, 29. Chaluš

Reklama