Hlavní obsah

Plzeň - Brno 3:0Plzeň smetla Brno za poločas, Pivarníkovi návrat zhořkl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Krmenčík 1 : 0
42. Hořava 2 : 0
45. Kopic 3 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Neveselý, ba přímo truchlivý návrat si prožil Roman Pivarník v duelu 11. kola nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže, kdy jeho Brno nastoupilo v Plzni. V dubnu dostal padesátiletý trenér na západě Čech vyhazov, byť tehdy Viktoria vládla lize. V neděli při druhém vystoupení v roli šéfa brněnské lavičky schytal se svým výběrem ve Štruncových sadech za první půli takový příděl, že po přestávce už se duel jen dohrával.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michael Krmenčík z Plzně střílí úvodní gól utkání s Brnem.

Článek

Vytrvalá a hodně jednoznačná byla od prvních minut převaha Západočechů, kteří ve srovnání se čtvrtečním nevydařeným duelem Evropské ligy v Luganu nastoupili se sedmi změnami v základní sestavě.

Domácí drželi míč, byli prakticky bez ustání „nastěhovaní" na polovině Brna, jenže v blízkosti pokutového území či přímo před brankářem Melichárkem jim chyběla větší přesnost. A když už se Kopic nebo Hrošovský dostali do slibných střeleckých pozic, nedokázali balón nasměrovat mezi tyče.

Po půlhodině však domácí mohli slavit: Kijanskas měl sice po Hořavově parádní přihrávce za hostující obranu před Krmenčíkem náskok, jenže i nepatrná nerozhodnost brněnského obránce stačila plzeňskému útočníkovi, aby se protlačil k míči, na který nedosáhl vybíhající Melichárek, a střelou z ostrého úhlu skóroval - 1:0.

Brno, které za celou první půli zahrozilo jen dalekonosnou dělovkou Škody do rukavic Kozáčika, vzápětí přežilo tři svízelné situace, neboť v krátkém sledu hlavičkovali Řezník se Zemanem těsně vedle a Kolářovu dorážku z bezprostřední blízkosti po ráně Hořavy skvostně vyškrábl Melichárek.

Nicméně když Krmenčík přichystal palebnou pozici pro Hořavu, pálil domácí záložník neomylně - 2:0. Těsně před poločasovým hvizdem pak kombinaci Zemana a Hořavy proměnil v třetí trefu zápasu Kopic a hosté věděli, že domů pojedou s prázdnou - 3:0.

Hned po obrátce mohl kiks v plzeňské rozehrávce ztrestat Lutonský, ale jeho ránu zpoza velkého vápna vyrazil Kozáčik na rohový kop. Domácí byli po několika nadějných akcích blízko navýšení náskoku, jenže dostat míč do sítě nedokázali. S přehledem však kontrolovali čisté konto, protože jen dva dalekonosné pokusy Juhara byly reálným odrazem brněnské ofenzivní produkce v nedělním duelu.

Plzeňští Řezníček, Havel a znovu Řezníček pak velkými šancemi rovněž pohrdli, a tak už se skóre neměnilo. Plzeň i tak s přehledem slavila jedenácté vítězství v řadě a suverénně vládne soutěži.

Fotbalová liga - 11. kolo:
Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 3:0
Branky: 30. Krmenčík, 42. Hořava, 45. Kopic. Rozhodčí: Ginzel - Kotalík, Černý. ŽK: Hájek - Juhar, Pavlík. Diváci: 9740. Poločas: 3:0.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (84. Havel) - Hořava, Hrošovský - Zeman (79. Pilař), Kolář, Kopic - Krmenčík (72. Řezníček). Trenér Vrba.
Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Kijanskas, Jablonský - Sedlák, Pilík (78. Buchta) - Juhar, Škoda, Lutonský (76. Přichystal) - Kone. Trenér Pivarník.

Reklama

Související témata: