Hlavní obsah

Deli chybí? Průšvih pro Slavii! Bez pilíře přišla o Ligu mistrů i skvělou sérii

Praha

Podobnost čistě náhodná? Nesjpíš nikoliv. Když se fotbalistům Slavie zranil stoper Deli, nedokázali v play off udělat poslední krok do Ligy mistrů. „Kdyby zůstal zdravý, dnes by ji asi Slavia hrála,“ myslí si nejen internacionál Pavel Kuka. A když africký obránce zůstal znovu na marodce, sešívaní ukončili mimořádnou sérii. Po 36 ligových duelech bez porážky v neděli podlehli Liberci 1:2 a na vedoucí Plzeň ztrácejí už 11 bodů...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Simon Deli prodloužil smlouvu se Slavií až do roku 2020.

Článek
Fotogalerie

Hořký paradox. Čtvrteční remízou ve Villarrealu uhrála Slavia svůj možná nejcennější pohárový výsledek za poslední léta. Jenže už ve Španělsku se začal psát part pro nedělní ligový duel. Během první půle se zranil klíčový stoper Deli a do druhé už nenastoupil. Na Liberec se nestihl dát do pořádku.

„Simon nám chyběl. Je zraněný, což je ve fotbale normální. Máme dostatečný kádr, abychom ho nahradili. Chybí i Michael Ngadeu, což je pro nás citelná ztráta. Každý je ovšem nahraditelný. Dohrávali jsme bez nich také ve Villarrrealu a zápas zvládli. Jestli jde o příčinu neúspěchu..." přemítá trenér Jaroslav Šilhavý.

Inkasují jen tehdy, když nehraje Simon

Statistika je jasná. Slavia na podzim v lize inkasovala jen čtyřikrát. Tedy jen tehdy, když nehrál Deli...

„Každý je nahraditelný. Proti Liberci zaujal jeho místo Michal Frydrych a myslím si, že odehrál dobré utkání," poukazuje reprezentační obránce jan Bořil.

Pilíř obrany se však nahrazuje velmi těžko.

„Do šancí se Liberec většinou nedostával. Spíš jsme my propadli v koncovce, i když odzadu nebyla naše hra nejjistější. Nebyli jsme ve své kůži, což bylo na hřišti vidět," mrzí Šilhavého.

Sami se připravili o čas

Sešívaní navíc nezvládli emoce velmi rozvášněné bitvy.

„Druhá část druhého poločasu byla hodně rozkouskovaná a my jsme tomu bohužel napomohli. Jak se nedařilo, pouštěli jsme se do diskuzí se soupeřem. Sami jsme se připravili o čas. Takový průběh vždy hraje do karet mužstvu, které vede," vadí Šilhavému.

Slavia je sice stále druhá, na Plzeň už má ale manko 11 bodů. A do hry o druhou příčku vrátila Spartu. Letenští ztrácejí na odvěkého rivala čtyři body.

Ruce si každopádně mnou v Plzni.

„Pan Vrba tam dělá dobrou koncepci týmu. Jsou dlouho pospolu, což je proti Slavii a Spartě s jejich velkými nákupy značný rozdíl. Možná proto jsou tak nahoře," poukazuje Roman Potočný, autor prvního gólu Liberce.

Reklama

Související témata: