Hlavní obsah

Senzace přitáhla bosse poprvé do kabiny. Na tři dny volna nedošlo

Praha

Jeho tým dobyl Eden a způsobil senzaci kola. Kouč Slovanu se ovšem jen pousmál a narazil si svou nezbytnou kšiltovku ještě více do čela. „Vzhledem k tomu, že poprvé v sezóně přišel do kabiny také majitel klubu, jsme na tom asi dobře. On chodí, jen když je situace hodně dobrá, nebo hodně špatná,“ pousmál se trenér libereckých fotbalistů Jindřich Trpišovský na adresu bosse Ludvíka Karla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský během utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Výhra Slovanu vstoupila do historie. Ukončil Slavii rekordní šňůru 36 ligových zápasů bez porážky, která se od příchodu kouče Šilhavého táhla již déle než rok. Trenér sešívaných loni debutoval v Teplicích a doma ho pak čekal právě Liberec. „Před zápasem jsme se s hráči bavili, že jsme sérii Slavie začali a že bychom ji chtěli taky ukončit. Podařilo se. Velký úspěch a cenný skalp," pochvaluje si trenér Jindřich Trpišovský.

Červenobílí se teprve v pátek vrátili z Villarreallu, kde získali cenný bod. „Trochu jsme spoléhali na únavu soupeře," netají trenér Liberce. „Sami jsme dva roky zažívali, jak těžké je hrát po Evropské lize hned v neděli další zápas. Hrajete venku se silným soupeřem, cestujete, rotujete sestavu... Přesně jako teď Slavia, což nám hrálo do karet."

Podstatné nicméně je, že Slovan přijel do Edenu perfektně takticky nachystaný. Třeba první Potočného gól padl po našprtané akci, kterou mužstvo v týdnu hned třikrát trénovalo. Kouč měl s hráči sázku. Pokud by vybojovali míč ještě blíž k domácí brance, čekala by je odměna. „Jsem rád, že míč získali o deset metrů dál, protože jinak měli hráči slíbené tři dny volna," směje se Trpišovský.

Navazují na předloňský podzim

Liberec je v tabulce čtvrtý. Dva body za druhou Slavií, dva body před pátou Spartou.

„Máme dvacet bodů po jedenácti kolech, což je krásné. Zvlášť potom, jak jsme tým v létě skládali a čím jsme si museli zase projít," poukazuje trenér na nikdy nekončící přestavbu kádru u Nisy.

„Těší mě, že navazujeme na předloňský podzim, kdy se nám podařilo mužstvo poskládat včas. Teď je v uvozovkách výhoda, že nehrajeme Evropskou ligu, protože máme víc času přes týden pracovat," kvituje Trpišovský.

Reklama