Hlavní obsah

Slavia si nadrobila zápas roku v Plzni. Ztráta obhájce titulu je povážlivá

Praha

Ať počítají, jak počítají, k ničemu nadějnému se nedoberou. Fotbalisté pražské Slavie ztrácejí na vedoucí Viktorii již propastných 11 bodů. A pokud nechtějí obhajobu mistrovského titulu odepsat, musejí za dva týdny v Plzni vyhrát. Jiné cesty není.

V tabulce dělí Slavii od Plzně jedenáct bodů!Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Plzeň? Pro nás zápas roku! Buď získáme tři body, nebo další ztratíme. Pak už by byla ztráta obrovská," uvědomuje si reprezentant Jan Bořil. „Do Plzně pojedeme pro tři body, protože i remíza je pro nás málo. Výhra je jednou z posledních šancí, jak se zase dostat do hry o titul," přizvukuje mu stoper Jakub Jugas, co si Slavia nadrobila.

Kouč týmu po nedělní porážce 1:2 s Libercem téměř nespal. Probíral každý detail, který mohl být špatně. „Konec naší série bez porážky přišel zrovna po návratu z Villarrealu, kde jsme se po cenné remíze radovali. A najednou bylo za dva dny všechno jinak," lituje Jaroslav Šilhavý.

Sešívaní si sice v Evropské lize vedou lépe než Viktoria, doma však na ni ztrácejí. „Plzeň ligu dobře nastartovala. Udělala změn v kádru nejmíň v porovnání s námi nebo se Spartou. A jde jim to k duhu. Motivace v podobě titulu je pro všechny daná, vítěz půjde rovnou do skupiny Ligy mistrů," přemítá trenér.

Sparta odpadla už dříve, teď se k ní přidává i Slavia. „Zápas v Plzni nám ještě napoví, kam můžeme sahat. Když vyhrajeme, bude ještě jistá jiskřička naděje. Když šlágr nezvládneme, bude konec v boji o první místo," má jasno Šilhavý.

Jak dopadne ligový šlágr Plzeň - Slavia?
Tři body zůstanou doma, zvítězí Viktoria
56,5 %
Utkání skončí remízou
14,5 %
Úřadující mistr si odveze do Prahy výhru
29 %
Celkem hlasovalo 4557 čtenářů.

Reklama

Související témata: