Hlavní obsah

Jablonec - Sparta 0:0Sparta uhrála v Jablonci další bezbrankovou remízu

JABLONEC

Fotbalisté Sparty Praha sice ani v třetím ligovém kole neinkasovali, ale znovu se neprosadili střelecky a na hřišti Jablonce uhráli bezbrankovou remízu. Nejdramatičtější okamžiky byly k vidění až v závěru zápasu, který dohrával pražský klub bez vyloučeného Homoly.

Foto: čtk

Jiří Homola ze Sparty odchází ze hřiště po udělené červené kartě v utkání třetího kola první fotbalové ligy s Jabloncem.

Článek

Rekonstruovaný jablonecký stadión se na příjezd ligového favorita takřka zaplnil, ale hráči v rudém toho fanouškům dlouho příliš nepředváděli. Z letenských kopaček ani po vítězství v Plzni nezmizela těžkopádnost, především pak v ofenzivě, přestože v ní trenér Griga udělal změny a na lavičku posadil například i útočníka Juna.

Domácí začali opatrně, čekali, co na ně sparťané nachystali. Jenže brzy mohli být klidní, hosté si na hřišti spíše překáželi, a tak první střelu na branku vyslal Jablonec a po Barankově ráně měl v 17. minutě Blažek co dělat, aby neposedný míč zkrotil.

Kadlec měl často volno

Hosté se dokázali prosadit o něco více jen ve chvílích, kdy zaútočili po stranách. Především Kadlec měl na levé straně často volno, protože netradičně v obraně hrající Baranek svůj prostor nekryl tak důsledně. Právě Kadlec ve 20. minutě vyslal po individuální akci přízemní centr před branku, jenže Kisel se nezorientoval a místo střely se od něho míč odrazil do autu.

Domácí hráli ze zabezpečené obrany a do koncovky se také příliš nedostávali. Jejich nejslibnější moment přišel po půlhodině, kdy Sparta zaspala autové vhazování, po němž se ocitl na hranici šestnáctky Weber, ale jeho přesný volej stačil Sylvestre srazit na roh.

V útoku Sparty dostal šanci i Matušovič, ale mnoho toho neukázal. Ve 35. minutě však předchozí slabé okamžiky málem královsky vynahradil, protože vypálil na Špita nepříjemnou střelu z 25 metrů, s níž měl gólman hodně práce. Blízko k vedení měli hosté také tři minuty před pauzou, kdy se Šimák snažil z trestného kopu z úhlu propálit míč pod břevno, ale branku přestřelil.

Homola nedohrál už loni

Po přestávce se začalo hrát na Střelnici přece jen s větším zaujetím pro ofenzivu a především Sparta svými kombinacemi přes střed hřiště několikrát Severočechům pořádně zatopila. Jablonec měl míč na kopačkách stále méně častěji, ale o to více úsilí věnoval zahrávání standardních situací.

K té nejslibnější se dostal v 64. minutě po faulu Homoly na hranici šestnáctky, po níž uviděl sparťanský stoper přímo červenou kartu, přestože už byl předtím napomínán; připomněl tím loňský květnový zápas, který také nedohrál.

Trestný kop domácí sice nevyužili, ale měli alespoň od té chvíle početní převahu. Oba trenéři zareagovali na změnu střídáním a Jablonec se vrhnul okamžitě do většího útočení.

Šimák byl dobře pokrytý

Sparta musela změnit způsob hry, začala více spoléhat na individuální akce, ale Šimák byl dobře pokrytý. Pak však přišel na hřiště poprvé po zranění Sivok a více prostoru k rozehrávce měl mít Sylvestre.

Nejdramatičtější chvíle zápasu pak přišly v závěru: domácí se dostali dvakrát do slibné pozice, ale nejprve Klapka hlavičkoval mimo a podruhé před Hlouškem dvakrát zachránil dvacet metrů před brankou svůj tým brankář Blažek. Šanci ale měli i hosté, jenže povedenou ránu Sylvestreho k tyči Špit s námahou vyrazil na roh.

FK Jablonec - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Královec - Lhoták, Zlámal. ŽK: Kučera - Homola, Lukáš. ČK: 64. Homola. Diváci: 6095.
Jablonec: Špit - Baranek, Zábojník, Kučera, Loučka - Petržela (64. Jindřišek), Hušek, Klapka, Weber - Lafata, Nulíček (58. Hloušek). Trenér: Rada.
Sparta: Blažek - Zabavník, Homola, Řepka, Kadlec - Kisel, Sylvestre, Kolář - Šimák (78. Jun), Lustrinelli (66. Lukáš), Matušovič (71. Sivok). Trenér: Griga.

Reklama

Související témata: