Hlavní obsah

Ostrava - Olomouc 3:1Ostrava zlomila Olomouc dvěma rychlými góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Tomašák 1 : 0
12. Varadi 2 : 0
82. Střihavka 3 : 0
90. Hubník 3 : 1

OSTRAVA

Dva rychlé góly Petra Tomašáka a Adama Varadiho nasměrovaly fotbalisty Baníku Ostrava k prvnímu bodovému zisku v letošní sezóně. Slezský klub porazil v duelů týmů ze spodních pater ligové tabulky Olomouc 3:1, když za stálého deště vítězství ještě v závěru přikrášlil David Střihavka. Hosté předvedli další nevýrazný výkon a jejich nejvěrnější příznivci se už v sobotu na Bazalech dovolávali odchodu nového kouče Vlastimila Paličky.

Foto: čtk

Adam Varadi z domácího Baníku (vlevo) překonává brankáře olomoucké Sigmy Tomáše Lovasíka.

Článek

Za vytrvalého deště Baníku stačilo dvanáct minut, aby soupeře ze suterénu tabulky vyřídil dvěma góly. Začátek utkání přinesl Tomašákův koncert na levé straně ostravské zálohy. Domácí celek nabudil už ve třetí minutě, kdy z malého vápna vrátil do sítě Markovu vyraženou střelu.

Ofenzivní styl Slezanů na kluzkém terénu slavil úspěch. Hlavně akcemi ze stran dostával Baník rivala do úzkých: v deváté minutě centroval pro změnu z pravého křídla Varadi a Roman Hubník na poslední chvíli ukopl míč před Střihavkou. Druhé pohromě přesto Lovásik na dlouho neunikl. Ve 12. minutě si Tomašák pohrál s Randou, Varadi si jeho pas na malém vápně připravil na levačku a po zemi se trefil Lovásikovi mezi nohy.

Olomouc byla dopředu neškodná

Hrstka olomouckých fanoušků si už po prvním zásahu žádala hlavu kouče Paličky, který se tým snažil vyburcovat od postranní čáry. Ostrava pak upustila od totální ofenzivy. Na soupeře ovšem zabírala i jiná taktika. Baník na pohled zpomalil hru, ale po sérii krátkých přihrávek na vlastní polovině pronikal za vysunutou obranu dlouhými pasy. Po jedné z podobných akcí se k zakončení dostal Varadi, ale v 19. minutě našel Lovásikovu náruč.

Sigma byla směrem dopředu neškodná, přestože do základní sestavy se po devíti měsících vrátil uzdravený brazilský špílmachr Melinho. Ten sice vyslal první střelecký pokus Hanáků na domácí branku, ale neumístěná hlavička nemohla Rašku ohrozit. To už hráli hosté bez zraněného útočníka Chmelíčka. Až čtyři minuty před půlí se Olomoučtí prosadili nápadem ve finální fázi. Onofrej se po narážečce s Melinhem ocitl před vybíhajícím brankářem, ale ve skluzu ho špičkou nohy už nedokázal přehodit.

V houstnoucím lijáku mohl brzy po obrátce definitivně rozhodnout Varadi, místo zakončení však před prázdnou brankou hledal ještě spoluhráče Střihavku. Tomu se to přece povedlo pár minut před koncem. Čerstvý Žůrek rozkmital na půlící čáře svoje rychlé nohy, utekl Romanu Hubníkovi a Střihavkovi předložil balon z levé strany před odkrytou síť. Hosté se v závěru dočkali alespoň korekce stavu. Pohlednou akci střídajícího Kobylíka zakončil dělovkou pod břevno Michal Hubník a zaznamenal první letošní gól Olomouce ze hry.

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 3:1 (2:0)
Branky: 3. Tomašák, 12. Varadi, 82. Střihavka - 90. M. Hubník. Rozhodčí: Moudrý - Filgas, Kubaň. ŽK: Rýdel (Olomouc). Diváci: 4804.
Ostrava: Raška - Marek, Besta, Klimpl, Hoffmann - Rajtoral, Bystroň, Slončík (74. Lukeš), Tomašák (74. Žůrek) - Varadi, Střihavka (85. Magera). Trenér: Večeřa.
Olomouc: Lovásik - Randa, R. Hubník, Krajčovič, Škerle - Štěpán, Kaščák, Rýdel (75. Kobylík), Onofrej - Melinho (56. Pulkert) - Chmelíček (10. M. Hubník). Trenér: Palička.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články