Hlavní obsah

To už by k záchraně mohlo stačit, vtipkoval po dvanácté výhře v řadě Vrba

Karviná

Zázrak se nekonal. Fotbalisté Karviné se sice doma proti favoritovi znovu vybičovali k velmi dobrému výkonu, body přesto brala za výhru 3:1 Plzeň. Pro tu to byla ve 12. kole dvanáctá ligová výhra.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Plzeňský trenér Pavel Vrba může být spokojený.

Článek
Fotogalerie

„Myslím, že třicet šest bodů už by k záchraně mohlo stačit," zavtipkoval po zápase kouč Plzně Pavel Vrba. Vzápětí ale přeladil na vážnější notu. „Mimořádně nám vyšel začátek a po druhém gólu to vypadalo, že budeme utkání kontrolovat. Ovšem nebyla to pravda. Karviná nás kontaktním gólu zatlačila a opravdu jsem se obával, že si tři body neodvezeme," připustil.

Domácí fotbalisté nabídli Plzni dvougólový náskok prakticky sami. Nejprve zazmatkoval při bránění Košťál, čehož využil Kopic a poté Čolič mizernou přihrávkou vybídl ke skórování dvojici Kolář a Krmenčík. „Tyhle hrubky rozhodly," upozornil trenér Karviné Jozef Weber, jenž proti lídrovi tabulky poslal sestavu bez klasického útočníka. I tak si ale domácí dokázali v první půli vytvořit šance. Po poločasovém příchodu Tomáše Wágnera a jeho snížení zkraje druhé půle byla Karviná dokonce lepší.

„Je to tak, hráli snad na sto deset procent. Chytlo to i diváky, kteří je hodně hnali. Problémy jsme měli především s jejich standardkami, které tam lítaly zprava zleva. Měli ve vápně vysoké ráče, Budínský to dobře kopal, měli docela dost šancí ale Koza (Matúš Kozáčik) to všechno chytil nebo vyrazil," popisoval autor první plzeňské branky Jan Kopic.

Deset minut po přestávce plzeňská obrana závar před brankou neustála a inkasovala. Sudí Proske ale viděl faul Wágnera na Limberského a gól neuznal. „Souboj tam byl, ale že by to byl nějaký faul, to si nemyslím. Viděl jsem, že balón jde na zadní tyč, tak jsem si prostě odskočil tak, abych mohl ten souboj vyhrát. To je podle mě normální věc," kroutil hlavou Wágner. „Trenér v minulých zápasech postrádal v naší hře vášeň. Tak jsem ji tam ve vápně dal a sudí písknul dvakrát faul," zlobil se karvinský útočník.

Karvinský odpor zlomil třetím gólem Daniel Kolář, jenž v pátek oslavil dvaatřicáté narozeniny. „Důležitější je ta výhra. Rodila se těžce, Karviná na nás byla výborně připravená, neměla co ztratit, takže hrála hodně jednoduchý fotbal na vysoké útočníky vepředu. Ve druhém poločase to ještě více zjednodušila. Dala tam Wagyho (Wágner), který je dobrý, velký. Měli jsme to s nimi hodně těžké, naštěstí jsme to zvládli," popisoval Kolář.

Reklama

Související témata: