Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Plzeň 0:0Kulič nedal penaltu a Mladá Boleslav doma remizovala s Plzní

Fotbalisté Mladé Boleslavi poprvé v této ligové sezóně ztratili body. Na svém hřišti remizovali s Viktorií Plzeň 0:0, protože nedokázali proměnit řadu dobrých střeleckých šancí včetně penalty. Tu v 63. minutě spálil kapitán Marek Kulič. Hosté se sice po většinu utkání bránili, ale také oni měli blízkou ke gólu: střela Davida Limberského však skončila pouze na břevnu.

Článek

Domácí kouč Uhrin udělal po debaklu v Istanbulu řadu změn včetně brankářského postu, kam se vrátil znovu Miller. A aktivita v úvodu svědčila o tom, že se Středočeši z prohry rychle zotavili a na branku Západočechů se valila jedna akce za druhou. Zdálo se proto, že je pouze otázkou času, kdy se vicemistr dostane do vedení.

Plzeň vsadila stejně jako proti Spartě na agresivní způsob hry, ale v počátku se ocitla pod velkým tlakem. Už ve čtvrté minutě pálil přesně Poláček, ale gólman Daněk jeho ránu vyrazil, za okamžik se opakovaně pokoušel prosadit Brezinský, ale branku netrefil. V 16. minutě si postavil faulovaný Kulič trestný kop, ale Daněk se znovu předvedl a držel svůj tým nad vodou.

Kulič nevyužil ani repete

Po půlhodině se hosté vymanili z tlaku a poprvé pokusili zápas otočit ve svůj prospěch. Tvrdá Pilařova rána sice gólmana Millera vyděsila, ale zákrok přišel včas. Těsně před poločasem stihla domácí tvrdá rána: Matějovský se zranil a hřiště opustil na nosítkách.

Domácí soupeřova tvrdá hra nabudila a do druhého poločasu také přidali na důrazu, ovšem Matějovského absence byla příliš citelná a hosté hru dokázali držet dostatečně daleko od své šestnáctky.

V 63. minutě mohl přijít rozhodující okamžik zápasu: po centru ze strany míč skočil na ruku Martinu Knakalovi a sudí Jílek nařídil penaltu. Tu však Kuličovi brankář Daněk vyrazil - domácí kapitán měl šanci na repete, ovšem orazítkoval jen břevno.

Pecka netrefil opuštěnou branku

Mladá Boleslav přesto ve své ofenzivě nepolevila a už v 68. minutě mohl Pecka natěšené diváky nechat zakřičet si gól, ale netrefil odkrytou branku. Domácí aktivita se po příchodu dalšího útočníka Holuba znovu zvedla, ale chyběla finální přihrávka, která by bránící Plzeň zaskočila.

Hosté se patnáct minut před koncem mohli navíc sami dostat do vedení: Limberského tvrdá rána však skončila na břevnu. Domácí sice potom měli v závěru navrch, ale rozhodující gól nedali a poprvé v sezoně ztratili ligové body.

Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Jílek - Košec, Pospíšil. ŽK: Pecka, Palát - Procházka, Limberský, Pilař, Zakopal, Daněk. Diváci: 4485.
Boleslav: Miller - Šmerda, Brezinský, Vít, Palát - Kysela (65. Holub), Matějovský (41. Riegel), Abrahám, Poláček (78. Sedláček) - Kulič, Pecka. Trenér: Uhrin.
Plzeň: Daněk - M. Knakal, Procházka, Zakopal, Smola - Limberský, Rada (58. Smejkal), Pilař, Šíma - Fillo (72. Trapp), Rezek (90. Bednář). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: