Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Zlín 1:1Klokani díky bleskové odpovědi mladíka berou bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Jiráček 0 : 1
36. Vaníček 1 : 1
Záznam online reportáže

Přežili břevno Vukadinoviče, poté inkasovali. Na gól Jiráčka ale dokázali Bohemians 1905 bleskově odpovědět 19letým záložníkem Vaníčkem. Díky jeho trefě vybojovali Klokani v sobotním domácím duelu 12. kola fotbalové ligy se Zlínem bod (1:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Vaníček z Bohemians a Miloš Kopečný ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Moravané byli od začátku fotbalovější i nebezpečnější. Už během úvodní čtvrthodiny se zjevil ve třech solidních šancích Vukadinovič, ani jednu však nezužitkoval. Nejprve postupoval sám ze strany, Fryštáka zblízka neprostřelil. Poté mu chyběly centimetry, aby na malém vápně dosáhl na ostrou přihrávku Ekpaie. Vzápětí si další centr agilního Ekpaie už našel, jeho pohotový volej skončil na břevně!

Když už gól nevstřelil, tak se na něm Vukadinovič podílel. V 35. minutě před domácí šestnáctkou vybojoval míč pro Holzra, jehož střílený míč Fryšták vyrazil mezi penaltu a malé vápno, odkud ho do sítě dopravil Jiráček. Pro někdejšího reprezentanta to byla první ligové branka v dresu Zlína. Naposledy se trefil v říjnu 2016 ještě za Jablonec.

Klokani však bleskově kontrovali, za necelé dvě minuty vyrovnali po téměř totožné situaci. Reiter se prosmýkl kolem dvou protihráčů, jeho přihrávku Dostál jen vyrazil a Vaníček se z voleje nemýlil. Pro 19letého záložníka to byla premiérová branka v nejvyšší soutěži.

Vzápětí se držel za hlavu Traore, jehož rána prolétla vedle šibenice.

I po přestávce hrozil více Zlín. V 61. minutě Diop přetlačil Hůlku, jeho rána levačkou nadělala Fryštákovi spoustu práce. Rozhodnout ale mohl Klokan Kabajev, autor hattricku z uplynulého týdne z Jihlavy ale v 65. minutě minul přihrávku na přední tyči.

Hosté, které ve čtvrtek čeká duel ve skupině Evropské ligy v Kodani, byli dál nebezpečnější. Více než bod si však z Ďolíčku neodvezli. S Bohemians 1905 v lize neprohráli podesáté v řadě.

Fotbalová liga - 12. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Fastav Zlín 1:1 (1:1)
Branka: 37. Vaníček - 35. Jiráček. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Koval. ŽK: Dostál - Vukadinovič. Diváci: 4004.
Bohemians: Fryšták - M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič - Jindřišek - Reiter (84. Jirásek), Hašek ml., Mašek (70. Nečas), Vaníček (88. Krch) - Kabajev. Trenér: Hašek st.
Zlín: S. Dostál - Kopečný, Bačo, Gajič, Holzer - Traoré, Janíček (66. Hnaníček), Jiráček - Ekpai (88. Džafič), Diop, Vukadinovič (84. Mehanovič). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: