Hlavní obsah

Slavia - Liberec 0:2Slavia znovu prohrála s Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Holenda 0 : 1
51. Pospěch 0 : 2

PRAHA

Fotbalisté Liberce vyhráli nedělní večerní utkání 3. kola první fotbalové ligy na hřišti pražské Slavie 2:0 a s plným bodovým ziskem se vyšvihli do čela tabulky Gambrinus ligy. Výhru mistrovského celku zařídily góly Jana Holendy a Zbyňka Pospěcha, slávisté recept na brankáře Čecha nenalezli. Severočeši na Strahově vyhráli i v minulé sezóně.

Článek

Už v páté minutě šel Liberec do vedení. Jan Holenda si našlápl po levé straně, zakličkoval a individuální akci završil přesnou střelou na bližší tyč. Slávisté odpověděli hlavičkou Šventa, brankář Čech byl na místě. Liberec mohl zvýšit po standardní situaci. Po rohovém kopu Pudila se k míči dostal po několika odrazech Košťál, ale tvrdou ranou jen trefil na brankové čáře stojícího Lukáše Jarolíma.

Hrál se pohledný fotbal a šance přibývaly. Janda uvolnil Vlčka, který po parádním zpracování jen slepě napálil míč a trefil vyběhlého Čecha. Vzápětí se do zakončení dostal Gaúcho, střelu mu zblokovala obrana.

Studíkovu chybu potrestal Pospěch

Po změně stran opakovaně chyboval v rozehrávce Studík a po přiťuknutí Pudila dokázal Zbyněk Pospěch protlačit míč do slávistické branky podruhé. Další minelu Studíka Pospěch nepotrestal, z dobré pozice mířil nad. Trápícího se domácího stopera trenér Jarolím raději stáhl a poslal na hřiště Suchého.

V 66. minutě přišel na hřiště útočník domácích Pavel Fořt a o minutu později už mohlo jeho působení skončit. Zbytečně fauloval brankáře Čecha a mohl být rád, že sudí Jech vytáhl jen žlutou kartu.

Liberec nepustil Slavii ani do závěrečného tlaku, naopak mohl zvýšit po rychlé akci Hamouz. Ze Strahova si tak Severočeši odvezli zaslouženou výhru 2:0. Jako jediný tým v soutěži tak neztratil mistr v aktuálním ročníku ani bod a posunul se na první příčku ligové tabulky.

Slavia Praha - Slovan Liberec 0:2 (0:1)
Branky: 5. Holenda, 51. Zb. Pospěch. Rozhodčí: Jech - Kordula, Chytil. ŽK: Kalivoda, Fořt - Košťál. Diváci: 6120.
Slavia: Kozáčik - Švec (46. Kalivoda), Dosoudil, Studík (59. Suchý), Hubáček - Janda, L. Jarolím, Hrdlička (66. Fořt), Švento - Vlček, Gaúcho. Trenér: K. Jarolím.
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů (81. Hamouz) - Papoušek (68. Matula), Bílek, Hodúr (75. Hochmeister), Pudil - Pospěch, Holenda. Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: