Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jihlava 2:1Vysočina venku znovu prohrála a zůstala poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Mebrahtu 1 : 0
81. Stronati 2 : 0
83. Daníček 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jihlavy ve 12. kole první ligy prohráli v Mladé Boleslavi 1:2, počtvrté za sebou nebodovali a zůstali na posledním místě. Středočeši navázali na vítězství 5:1 ve Zlíně a jsou v tabulce desátí. Ve 33. minutě se jako první prosadil Golgol Mebrahtu a v 81. minutě přidal Patrizio Stronati druhý boleslavský gól. Střídající Nikolas Daníček sice bleskově snížil, ale Vysočina už ztrátu nedohnala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Golgol Mebrahtu z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Boleslav doma vyhrála poslední čtyři ligová utkání s Jihlavou a pokaždé dala soupeři alespoň tři góly, dnes se však rozjížděla pomaleji. Do první velké šanci se až ve 22. minutě dostal Mebrahtu, ale hostující brankář Hanuš jeho pokus vyrazil. Australskému útočníkovi pak nebyl gól uznán kvůli ofsajdu.

Domácí proti hodně pasivnímu soupeři zvyšovali tlak a ve 33. minutě otevřeli skóre. Mebrahtu si výborně zpracoval míč od Fabiána a svůj únik zakončil přízemní střelou podél Hanuše.

Tým z města automobilů měl slibné šance i na začátku druhého poločasu. Fabián však z rohu hlavičkoval nad branku a Matějovského střelu zlikvidoval Hanuš. Poté ale Boleslavští přenechali iniciativu hostům. Blízko vyrovnání byl Dvořák, který těsně minul branku. Záviškovu střelu si zase pohlídal gólman Agajev.

Domácí v závěru přidali a opět Vysočinu sevřeli. Špatné vyběhnutí Hanuše nepotrestal hlavičkující náhradník Mingazov, pojistku nepřidal ani Mebrahtu, jenž sám před brankou napálil pouze Hanuše. Ten vzápětí vyrazil i Matějovského tvrdou ránu.

Jihlavský gólman v 81. minutě přece jenom inkasoval druhý gól. V pokutovém území se s míčem otočil stoper Stronati a pohotovou střelou dodal domácím klid.

Ten však trval jen dvě minuty. Mladoboleslavští nechali v šestnáctce úplně volného Daníčka, který měl dost času i prostoru přesně zamířit. Jihlavští už ale víc nestihli a venku prohráli i šestý ligový zápas v sezóně.

Fotbalová liga - 12. kolo:
FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 2:1 (1:0)
Branky: 33. Mebrahtu, 81. Stronati - 83. Daníček. Rozhodčí: Lerch - Kotík, Moláček. ŽK: Matějovský, Fleišman, Stronati - Urblík, Nový. Diváci: 1308.
Ml. Boleslav: Agajev - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek, Rada - Přikryl (70. Mingazov), Matějovský (79. Mareš), Fabián - Mebrahtu (88. Magera). Trenér: Uhrin ml.
Jihlava: Hanuš - Tlustý, Kryštůfek, Krejčí, Nový - Vaculík (46. Daníček) - Fulnek, Dvořák, Urblík (66. Záviška), Popovič (74. Rabušic) - Ikaunieks. Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: