Hlavní obsah

Odvolací komise ČMFS potvrdila trest pro Kubíčka

PRAHA

Odvolací a revizní komise Českomoravského fotbalového svazu v pondělí zamítla odvolání druhého místopředsedy svazu Jiřího Kubíčka proti trestu disciplinární komise. Ta zakázala Kubíčkovi od 26. května na 22 měsíců nepodmíněně výkon všech svazových funkcí. Informovaly o tom internetové stránky svazu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jiří Kubíček na tiskové konferenci.

Článek

Kubíčkovi, jenž je zároveň členem výkonného výboru svazu a členem legislativní rady a komise pro přestupy hráčů, tak vyprší trest až 25. března 2008.

Disciplinární komise zdůvodnila trest tím, že Kubíček svými výroky znevážil jméno svazu, jeho orgánů, funkcionářů a účastníků soutěží a nerespektoval rozhodnutí disciplinární komise. Kubíček pyká za to, že vedení svazu opakovaně obvinil ze špatného hospodaření a neúčastnil se disciplinárního řízení, k němuž byl několikrát předvolán. Maximální sazba pro jednotlivce je zákaz výkonu funkce až do patnácti let a pokuta až do půl milionu korun.

Možná dojde na soud

Olomoucký funkcionář označil trest za rozhodnutí "mimo rámec stanov, disciplinárního řádu i obecného práva". Disciplinární i odvolací komisi poté obvinil z podjatosti a absence nezávislého rozhodování. Po odvolací komisi se hodlal obrátit na soud.

"K zamítnutí odvolání se nemohu vyjádřit, protože mu nerozumím. K celé záležitosti se vyjádří můj právní zástupce," řekl v pondělí Kubíček. "Zasedání ORK začalo 8. srpna a po dvou a půl hodinách bylo přerušeno, když se komise odebrala k poradě. Dozvěděl jsem se, že vyhlásí rozhodnutí za mé přítomnosti a budu k výsledku odvolací komise pozván. Nic takového se nestalo," dodal.

Kubíček několik měsíců tvrdil, že marketingová společnost fotbalového svazu STES nijak nedoložila vyúčtování 135 miliónů korun jako prémie z evropského šampionátu v Portugalsku v roce 2004. Podle svazu, který naopak tvrdí, že je jeho hospodaření v pořádku, však Kubíček nikdy nepředložil konkrétní důkazy, a tím poškodil jeho jméno.

Reklama