Hlavní obsah

Teplice nezlomily ani dvě zahozené penalty

TEPLICE

Když hrají na podzim fotbalisté Teplic, není to žádná nuda. Ve druhém kole podlehli gólem z nesprávně nařízené penalty v předposlední minutě na půdě Slavie 2:3, v neděli svedli další "infarktovou", ale vítěznou bitvu se Slováckem (3:2).

Foto: čtk

Ilustrační foto

Článek

Nezlomeni dvěma neproměněnými pokutovými kopy ani dvoubrankovým mankem zvrátili Severočeši v drtivém finiši průběh duelu. "Cením si toho, že se kluci nepoložili a dokázali vydřít tři body," konstatoval teplický trenér Vlastislav Mareček. "Přesto že se zápas pro nás nevyvíjel příznivě, bylo to zasloužené vítězství. V počtu střel na branku i mimo ni jsme soupeře výrazně předčili. Výhru věnujeme řediteli klubu Františku Hrdličkovi k padesátinám," pravil kouč.

A jak hodnotil "penaltové hrátky" svých svěřenců s brankářem Slovácka Drobiszem? "Záložníkům Doležalovi a Jirsákovi to nevyšlo, což se občas stává. Gólman byl lepší. Zodpovědnost při třetím pokutovém kopu vzal na sebe útočník Džeko, byť byl předtím faulován. Tím, že si hned postavil míč na desítku, naznačil svoje sebevědomí. A naštěstí dal gól," rozebíral Mareček.

Velký zážitek

Po Džekově vyrovnání na 2:2 rozhodl o triumfu Teplic pár okamžiků před koncem při svém premiérovém prvoligovém startu Vlastimil Stožický. "Je to pro mě velký zážitek. Jsem nesmírně rád za povedený debut," říkal dvaadvacetiletý hráč. "Po centru z pravé strany šel Džeko do souboje s hostující obranou, Němčický míč podběhl, tak jsem si balón přistrčil a vystřelil podél gólmana," popsal Stožický svou šťastnou trefu. O nominaci do základní sestavy se dozvěděl v pátek. "Přistupuji stejně ke každému tréninku, takže jsem věřil, že příležitost brzy přijde. Nastoupil jsem sice už proti Grasshoppers Curych v Intertoto cupu, ale domácí ligu stavím výš," vykládal Stožický.

Je paradoxní, že svůj výjimečný zápas sehrál právě proti Slovácku, vedenému trenérem Plíškem. Tedy koučem, který nadějného záložníka vedl v minulé sezóně v Ústí nad Labem ve druhé lize.

Stožický zúročil svou tréninkovou píli

"Zvláštní situace," pokrčil rameny Jiří Plíšek. "Na jednu stranu mě těší, že Stožický zúročil svou tréninkovou píli v krásný ligový debut. Zároveň jsem trochu smutný, že se postaral o porážku mého současného klubu. Přesvědčili jsme se o tom, jak fotbal dovede být krásný, ale i krutý," zamyslel se kouč Slovácka.

V lize debutující záložník Slovácka Petr Kaspřák vstřelil v rozmezí necelých tří minut prvního poločasu dvě branky. "Můj přestup z Baníku Ostrava se dořešil teprve ve čtvrtek. V mateřském klubu jsem ale hrál dříve jen za rezervu. A tak jsem zkoušel hostování v polském Štětíně a druholigovém Žižkovu. Naposledy jsem byl na testech v polském Lubinu," prozradil Kaspřák. V Teplicích skóroval ze svých prvních dvou střel v utkání. "To je sice hezké, ale bohužel k ničemu, protože jsme propásli závěr utkání," shrnul dramatický zápas.

Brankář Petr Drobisz netajil zklamání: "Byl to horor. Přitom v poločase jsme vedli 2:0 a soupeř nevěděl, co má hrát. Pak jsme už nezakončili ani jeden protiútok a Teplice se začaly rvát o výsledek." Dvě chycené penalty ho nijak netěšily. "Statisticky to vypadá dobře, ale vracíme se bez bodu," mávl rukou gólman.

Reklama

Související témata: