Hlavní obsah

Jednoznačně budu fandit Plzni, netají olomoucký střelec Plšek

Praha

Třiadvacetiletý útočník Jakub Plšek vystřílel osmnácti trefami postup Sigmy z druhé ligy. V té první je Olomouc na podzim největším překvapením a štikou. Plšek dal čtyři góly, ten zatím poslední v sobotu Bohemce pro jeho tým nakonec znamenal bod. Na hrotu nyní dostává přednost dlouhán Tomáš Chorý, ale Plšek tím nijak nestrádá. Ve vršovickém Ďolíčku se trefil právě po jeho perfektním vyšachování domácí obrany...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Plšek v utkání s Bohemians.

Článek

Vstřelil jste povedený vedoucí gól Sigmy. Stihl jste zamířit, nebo při vás stálo při střele i štěstí?

Měl jsem štěstí v tom, že se míč odrazil do místa, kde jsem byl. Tomáš Chorý to provedl mezi obránci perfektně, ale gólman Fryšták jeho střelu vyrazil. Naštěstí ne daleko, a já už se jen soustředil, abych trefil bránu.

Na Bohemce jste uhráli bod za remízu 1:1. Berete ho jako zisk, nebo ztrátu dvou?

Jednoznačně to je zlatý bod. Bohemka nás ve všech směrech zejména ve druhé půli přehrávala.

Čím si vysvětlujete, že byla jednoznačně lepší?

Asi sehrálo určitou roli, že nás její trenér Hašek zná ještě z druhé ligy, kdy působil ve Vlašimi. My jsme nehráli dobře a domácí byli po Slavii druhým týmem, který nás takto přehrál. Ukázalo se, že máme pořád hodně co zlepšovat.

Přesto jste poskočili na druhé místo před Slavii. Už myslíte na evropské poháry?

Kdepak, protože to je pořád hodně tenká hranice. Bude hodně záležet na tom, jak zvládneme dva nadcházející domácí zápasy se Zlínem a Spartou. Musíme z nich získat minimálně čtyři body. Jinak se na nás mohou dotáhnout další týmy a my bychom spadli do středu tabulky.

Ale druhé místo vás jistě těší...

To určitě, protože po návratu do ligy jsme v něco takového ani nedoufali. V první řadě jsme chtěli Sigmu stabilizovat v lize, aby se nestřídaly sestupy a postupy. To se nám daří.

Na Bohemce jste mohli i prohrát. Jak vám bylo, když v závěru první půle kopala penaltu?

Věřil jsem, že ji Kabajev nedá... Viděl jsem v tréninku našeho gólmana Miloše Buchtu, jak penalty perfektně chytá. Tentokrát sice nevystihl směr střely, ale Kabajev to kopl hodně vysoko nad bránu.

Jaký byste si přál výsledek z dnešního šlágru podzimu mezi Plzní a Slavií?

Jednoznačně budu fandit Plzni.

Reklama

Související témata: