Hlavní obsah

Je to kritické, uznal Hofmann po desátém zápase Slovácka bez vítězství

Teplice

Trpký návrat na sever Čech, odkud pochází, prožil fotbalový stoper Slovácka Stanislav Hofmann. Moravský tým i přes veškerou snahu nestačil na domácí Teplice a odjížděl s porážkou 0:3. „Už je to kritické,“ uznal Hofmann po zápase, který se jeho mužstvu výsledkově vůbec nevydařil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Hofmann ze Slovácka.

Článek

Jste odchovancem Mostu, v jehož dresu jste před lety také nakoukl do první ligy. Utkání Slovácka v Teplicích sledovala i vaše rodina, která za vámi přijela.

Vzpomínám si, že jako mladík jsem odehrál v roce 2008 jedno utkání za Most, když sestupoval z prvoligové soutěže. A pak jsem tam hrál druhou ligu. Teď jsem už od roku 2012 ve Slovácku a nijak zvlášť starty v roli soupeře v rodném kraji neberu. Samozřejmě mě mrzí porážka před mými nejbližšími.

Čím si vysvětlujete selhání Slovácka na teplických Stínadlech?

V prvním poločase jsme byli lepší, jenže z teplického prvního rohu jsme dostali gól. Propadli jsme na přední tyči. Věděli jsme, že Teplice často skórují po standardních situacích. Pak to bylo z naší strany rozhárané. Druhý poločas? Nevím, jak to popsat. Hrajeme a najednou Vaněček se nám trefí do vikýře. Fakt to z jeho pohledu nešlo udělat lépe. Takový gól už asi nedá. A pak nám dal branku hlavou, když jsem u toho uklouznul. Dostali jsme třetí gól a bylo po zápase.

Výsledek je pro vás asi krutý vzhledem k obrazu hry.

Hraje se na góly, které nestřílíme. Naopak jsme už podruhé dostali tři branky. Proto jsme tam, kde jsme. Devět bodů po třinácti kolech nevypadá vůbec dobře. Říkáme si, že další zápas zvládneme, což nevychází. Už je to kritické, nezdary se nabalují a dostává se nám do hlavy, že body utíkají. Není to jednoduché pro mladý celek.

Straší vás aktuální série deseti zápasů bez vítězství?

Je to šílené. Máme v kabině spoustu mladých kluků a všichni si uvědomujeme, že to není dobré. Bude těžké se z této situace dostat.

Reklama

Související témata: