Hlavní obsah

Vaněčkova trefa? To snad nejde ani komentovat, usmíval se kouč Šmejkal

Teplice

Na devatenáct bodů navýšili fotbalisté Teplic svoji bilanci po třinácti kolech první ligy. Trenéra Daniela Šmejkala potěšilo samozřejmě hladké sobotní vítězství 3:0 nad Slováckem, které podle kouče bude impulsem pro tým k přípravě na závěrečnou část podzimní sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Článek

Jak berete dosavadní působení mužstva v prvoligové soutěži?

Po utkání se Slováckem musím říci, že je vždycky příjemné, když vyhrajete se třemi vstřelenými a žádným inkasovaným gólem. A zvlášť před reprezentační přestávkou. Hodnocení podzimu si ale ještě necháme na pozdější dobu. Ve hře zůstává devět bodů a rozhodně bychom jej nechtěli zakončit na stávajícím devatenáctibodovém počtu. Každý zápas je jiný, budeme usilovat o vylepšení stávající bilance.

Co rozhodlo o vítězství Teplic nad Slováckem?

Jsme rádi, jak to dopadlo. I když Slovácko figuruje pod námi v tabulce a nesbíralo v poslední době body, zpočátku nás přehrávalo, byť si nevytvořilo příležitosti. Postupně jsme se oklepali, nadechli se a po Vaněčkových brankách jsme dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce.

Jak byste zhodnotil trefu Davida Vaněčka na 2:0?

To snad nejde ani komentovat. Nádherná akce, takhle si představujeme práci útočníka. Někdo na něj kopne míč, hráč vyhraje souboj a z dvaceti metrů fantasticky vystřelí (úsměv).

Byl David Vaněček jedinou klíčovou postavou týmu?

Podržel nás brankář Jakub Diviš. V pasážích, kdy Slovácko bylo lepší, jsme neinkasovali. Gólman uhájil čisté konto, a na rozdíl od soupeře jsme byli efektivnější a šťastnější.

Slibné výkony podává mladý Alex Král. Co na jeho adresu?

Putuje sestavou a upřímně řeknu, že i ve svém mladém věku si zaslouží respekt. Odehrál prakticky deset zápasů a málokdy na stejném postu. Kdekoliv nastoupí, tak se se situací dobře popasuje. Pokud má hráč takové využití, může se mu to v budoucí kariéře hodit.

Reklama

Související témata: