Hlavní obsah

Jablonec - Brno 1:0Jablonec srazila zahozená penalta, přesto poslední Brno udolal gólem Zeleného

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Zelený 1 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Už po čtyřech minutách Jablonec nad posledním Brnem vedl a vytvořil si velký tlak, přesto se o tři body strachoval až do posledních vteřin. „Zelenobílí" nakonec vydřeli nad Brnem tři body za výhru 1:0 a po třech posledních soutěžních zápasech, ve kterých inkasovali deset branek, udrželi čisté konto.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Zelený z Jablonce je atakován Lukášem Vraštilem ze Zbrojovky v utkání 13. kola HET ligy. Zelený vstřelil první gól zápasu.

Článek
Fotogalerie

„Utkání pro nás bylo nesmírně těžké. Když se hraje proti poslednímu mužstvu v tabulce, které hraje o život, je to vždy nepříjemné. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, vytvořili jsme si tlak a měli jsme spoustu standardních situací," pověděl kouč vítězů Zdeněk Klucký.

Domácí začali opravdu drtivě. Už ve druhé minutě pronikl do vápna Tomáš Holeš, který za severočeský tým v nejvyšší soutěži nastoupil po přestupu z Hradce Králové vůbec poprvé, a na pravé straně nahradil Nikolu Jankoviče. Nahrál Jaroslavu Zelenému, jenže ten v rozhodující moment podklouzl.

Přesto se parta kouče Zdeňka Kluckého bleskové branky dočkala. Ve 4. minutě poslal do vápna netradičně z pravé strany od brankové čáry centr stoper Tomáš Hübschman a právě Zelený se parádně trefil hlavou.

„Viděli jsme dva rozdílené poločasy. V prvním dominoval Jablonec, kdy šel zaslouženě do vedení. Ve druhém jsme zase dominovali my," řekl brněnský trenér Roman Pivarník.

„Zelenobílí" Zbrojovku v první půlhodině výrazně přehrávali. Už ve 27. minutě kopali desátý rohový kop! Jenže z toho vytěžili jen jednu střelu mířící mezi tyče, Zeleného gólovou...

Jeden z klíčových momentů první půle nastal po půlhodině hry, kdy stoper hostů Tadas Kijanskas ve vápně fauloval Stanislava Tecla a sudí Pavel Orel ukázal na penaltovou značku. K penaltě se postavil sám faulovaný, jenže jeho střelu po zemi gólman Dušan Melichárek vyrazil.

Tomáše Hübschmana a spol. zahozená penalta poznamenala, do přestávky si již výraznější šanci nevypracovali. Po pauze v 52. minutě mohl na 2:0 zvýšit Stanislav Tecl, ale jeho střelu Dušan Melichárek reflexivně vyrazil.

Zatímco v prvním poločase soubor Romana Pivarníka branku Romana Valeše prakticky výrazně neohrozil, ve druhém šance hostů začaly přibývat. V 61. minutě mohl vyrovnat Francis Koné, ale z dobré pozice hlavičkoval přímo doprostřed branky na Valeše.

Brno se sice tlačilo za vyrovnáním, ale branku se mu vstřelit nepodařilo a po prohře 0:1 zůstalo na posledním místě HET ligy.

13. kolo první fotbalové ligy
FK Jablonec - Zbrojovka Brno 1:0 (1:0)
Branka: 4. Zelený. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Kříž. ŽK: Trávník - Polák, Lutonský, Melichárek, Kijanskas, Fortes. Diváci: 2083.
Jablonec: Valeš - Holeš, Pernica, Hübschman, Hanousek - Jovovič (67. Diviš), Kubista, Trávník, Zelený - Doležal (71. Mihálik), Tecl (88. Janetzký). Trenér: Klucký.
Brno: Melichárek - Vraštil, Kijanskas, Pavlík, Jablonský (87. Gomes) - Pilík, Kratochvíl, Polák, Škoda, Lutonský (46. Fortes) - Koné. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: