Hlavní obsah

Španělský tisk oslavuje nového krále Francie

Králem je pro španělský tisk tenista Juan Carlos Ferrero, jenž v neděli na trůnu v Roland Garros vystřídal svého krajana Alberta Costu. "Juan Carlos I. - Král Francie," hlásá titulek sportovního deníku Marca. "Ferrero byl korunován králem antuky poté, co zničil velkého Nizozemce," rozhlašují do světa redaktoři deníku As.

Foto: Novinky s použitím ČTK

Tenisový král Juan-Carlos I.

Článek

Rodák z Valencie je šestým Španělem, který dokázal v Paříži vyhrát mužskou dvouhru. Jeho jmenovec, španělský král Juan Carlos I., mu okamžitě po triumfu společně s manželkou Sofií zaslal během letu do Bulharska blahopřejný telegram. "Máme z toho radost. Rádi bychom vám poblahopřáli osobně, ale musíme to udělat takto z výšky 32.000 stop," napsal královský pár.

Výhry pro maminky

Ferrero věnoval svůj triumf mrtvé mamince. Ta před sedmi lety prohrála boj s rakovinou a tehdy šestnáctiletý Ferrero kvůli tomu málem skončil s tenisem. "Tohle je pro ni. Myslím, že to sleduje z první řady tam nahoře," řekl v rozhovoru pro španělskou televizi pařížský vítěz.

Zemřelé mamince věnovala své vítězství i Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová, která zvedla trofej již v sobotu. O matku přišla v patnácti letech. "Určitě mě sleduje, jsem si jistá, že je na mne velmi pyšná," hlesla a pak zhodnotila své emoce: "Je těžké najít slova. Mísí se ve mně zvláštní pocity. Byla jsem nervózní, ale cítila jsem šanci. Řekla jsem si: Teď musíš zahrát svůj nejlepší tenis, jinak nevyhraješ. A dokázala jsem to."

Reklama