Hlavní obsah

Šural, Janko, Lafata... Do útoku Sparty se znovu tlačí i Kadlec

Chtějí-li hrát na jaře aspoň o druhé místo, nesmějí zaváhat. Fotbalisté pražské Sparty hostí o záchranu usilující Jihlavu - na státní svátek a den po 124. výročí od založení klubu. Letenští se v případě vítězství mohou aspoň na den bodově dotáhnout na třetí Slavii. Úvodní duel 14. ligového kola se hraje od 15:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marc Janko číhá na další minuty v sestavě Sparty.

Článek

Tři závěrečná podzimní kola rozhodnou, na co si ještě budou moci na jaře reálně troufat. A jednou z mála pozitivních zpráv je, že se jim uzdravují zranění hráči. Sparta momentálně avizuje na marodce jen Juliše a Michala Kadlece.

Zpátky v mužstvu tak je také Václav Kadlec. Reprezentant si v říjnovém utkání v Jablonci natrhl zadní stehenní sval a zdálo se, že podzim pro něj nejspíš skončil.

Nyní hlásí překvapivě rychlý návrat a rozšiřuje nabídku pro ofenzívu. Jedničkou v útoku se v poslední době stal Josef Šural. V posledních 4 soutěžních utkáních za Spartu dal navrátilec do reprezentace 6 branek.

Naopak kapitána Davida Lafatu kouč Stramaccioni odstavil, takže do hry se po více než dvou měsících zase dostal Marc Janko. Trefil se v poháru proti Baníku a ve Zlíně si připsal také svůj první gól v české lize.

Věci se obracejí k lepšímu, vítá Rakušan

„Z mnoha důvodů tady mé angažmá nezačalo tak, jak jsem si představoval, ale jsem šťastný, že se věci obracejí k lepšímu," říká rakouský útočník v rozhovoru pro klubový web.

Vysočina nastoupí jako jasný outsider, vždyť od posledního místa ji dělí pouhé dva body. Do karet by jí ovšem mohla hrát skutečnost, že sedm sparťanů si plnilo reprezentační povinnosti, což jim zkrátilo přípravu na zápas.

„Nemáme moc času, ale myslím, že každý by se měl během tří dnů dát dohromady po dlouhé cestě a připravit se na zápas. Musíme hodit všechny problémy za hlavu a vyhrát," ujišťuje rumunský legionář Bogdan Vatajelu.

Reklama

Související témata: