Hlavní obsah

Slavia - Dukla 5:0Pro zoufalou Duklu je pětibrankový výprask v malém derby ještě hodně milosrdný

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Škoda 1 : 0
32. Škoda 2 : 0
55. Zmrhal 3 : 0
65. Zmrhal 4 : 0
82. Souček 5 : 0
Záznam online reportáže

Zoufalé výkony fotbalové Dukly na soupeřových hřištích pokračovaly i v malém pražském derby. Ve dvou předchozích sezónách přitom tým z Julisky působil na Slavii jako strašák, neboť v Edenu dokázal dvakrát po sobě uhrát remízu, tentokrát však byl zralý na pořádný příděl. Nakonec se ve 14. kole HET ligy Škoda se Zmrhalem a Součkem postarali o pětibrankový výprask, který byl pro Duklu ještě hodně milosrdný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dva dvougóloví střelci Slavie - Milan Škoda a Jaromír Zmrhal.

Článek
Fotogalerie

Josefu Hušbauerovi se nelíbí velká rotace ve Slavii

Za sedm minut bylo po jakémkoli vzdoru Dukly. Stačil Zmrhalův centr, při němž nechali zkušení stopeři Holek s Podaným domácímu snajprovi Škodovi tolik prostoru a volnosti, že mu nedělalo problém přesně mířenou hlavičkou dostat Slavii do vedení.

Sešívané rychlé vedení pochopitelně uklidnilo, takže malé derby režírovali k obrazu svému. Nejenže byli pohyblivější, v osobních soubojích důraznější a v kombinaci přesnější, ale hlavně presinkem vysunutým až na soupeřovu polovinu zatlačili hosty z Julisky před Radovu šestnáctku a hnali se za dalším gólem, který by jejich nepříliš oblíbeného soupeře definitivně dorazil.

Stoch to zkusil s tvrdou ránou, kterou brankář Rada jen vyrazil, Frydrych s centrovanými balóny, jimiž hledal Škodu, Danny technickým pokusem mířícím vedle brány.

Dukla se za půlící čáru prakticky nedostávala a pouze zoufale bránila, takže bylo otázkou času, kdy inkasuje podruhé. Po půlhodině nabídla Škodovi druhý gól sama. Slávistický útočník si s pomalým a nedůrazným Holkem doslova pohrál, Jiránka rovněž snadno obehrál a Radu vysunutého hodně daleko z brány chytrým obloučkem přehodil.

Nebylo divu, že po půli se už zápas proměnil v naprostou slávistickou exhibici, kdy na sebe vzal roli střelce Zmrhal. Při třetím gólu za asistence Jiránka, při čtvrtém opět za vydaného přispění Holka, kterého trenér Hynek vzápětí raději vystřídal.

Dukla nestíhala, všude byla pozdě a čekala jen na další rány, které odevzdaně přijímala. Na cizích hřištích totiž fotbal jen stíňuje, o čemž svědčí 23 gólů, jež v osmi venkovních zápasech dostala.

Ostatně, její vystoupení v Edenu podtržené pátým inkasovaným gólem z kopačky Součka zmiňovanou trýzeň a zoufalost stvrdilo.

Slavia Praha - Dukla Praha 5:0 (2:0)
Branky: 9. a 32. Škoda, 55. a 65. Zmrhal, 82. Souček. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Hájek. ŽK: Stoch - Tetour, Rada. Diváci: 10 505.
Slavia: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Sobol - Souček - Zmrhal (81. Altintop), Hušbauer, Danny (66. Sýkora), Stoch - Škoda (70. Necid). Trenér: Šilhavý.
Dukla: Rada - Preisler, Holek (67. Bezpalec), Jiránek, Podaný - Miloševič, Mustedanagič (60. Holík), Tetour - Schranz, Holenda, Koreš (60. Djuranovič). Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: