Hlavní obsah

Prvně zažil pětibrankový výprask. Všechny situace se daly řešit jinak, bědoval zkušený borec

Praha

Nikdy až do sobotního večera nezažil fotbalový obránce Mario Holek pětibrankový výprask. Teprve v dresu pražské Dukly při konfrontaci se Slavií Praha prožil naprosto devastující souboj. Zatímco domácí excelovali, hosté byli ve 14. kole zralí na ručník. Jen nepřesná muška svěřenců trenéra Šilhavého uchránila borce z Julisky při představení v Edenu od ještě drsnějšího výprasku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škoda ze Slavie střílí úvodní gól utkání proti Dukle. Vlevo obránce Dukly Mario Holek.

Článek
Fotogalerie

Josefu Hušbauerovi se nelíbí velká rotace ve Slavii

„Nikdy během kariéry jsem nehrál zápas, v němž bychom inkasovali pět branek," kroutil hlavou jednatřicetiletý stoper Dukly, jenž má na kontě 286 soutěžních zápasů na nejvyšší úrovni.

Až do sobotního večera držel pomyslný rekord největší prohry zápas s Dynamem Kyjev ještě z dob Holkova působení v Dněpropetrovsku, kdy český zadák odehrál v březnu 2008 sedm minut při prohře 0:4.

Zatímco tehdy naskočil Holek na trávník až v okamžiku, kdy bylo skóre definitivní, v sobotu se podepsal pod výrazný příděl v síti Dukly. „Při první brance jsme špatně pohlídali Škodu v pokutovém území, kdy se nám utrhnul," vracel se Holek k okamžiku, při němž útočník Slavie zůstal zcela volný mezi stopery soupeře a hlavou neomylně skóroval.

Slavia má v útoku ohromnou sílu, uznal Holek

Ještě během prvního poločasu pak tentýž hráč ztrestal chybu v zadních řadách Dukly druhým gólem. „Chyba v komunikaci. Myslel jsem, že brankář Filip Rada vyběhne a reagoval jsem pozdě. Navíc Filip pak zůstal stát venku a Milan ho přehodil," vracel se Holek k okamžiku, kdy po dlouhém sprintu prohrál souboj se Škodou na hranici pokutového území a útočník Slavie si následně poradil s Jiránkem i vyběhnuvším Radou.

„Všechny situace se daly řešit jinak," lamentoval Holek, který měl podíl i na třetí inkasované brance od Zmrhala v 65. minutě. O necelých sto dvacet vteřin později zkušeného matadora trenéři Dukly ze hry stáhli. „Už se to na nás valilo jeden útok za druhým. Slavia má v ofenzivě ohromnou sílu, o čemž jsme se náležitě přesvědčili. Po třetí brance už si s námi domácí dělali, co chtěli," posteskl si zadák, který je v Dukle na hostování ze Sparty.

Přitom právě jeho zkušenosti, stejně jako Jiránkovy a Podaného, měly být klíčem k úspěchu při střetu s obhájcem mistrovského titulu. „Slávisté velmi dobře rotovali, zabíhali si pro balóny. Levá strana jejich sestavy ukázala, jak moc je silná. Při každé akci nás tam přehráli," věděl Holek.

Dukla má na hřištích soupeřů po sobotě nejhorší obranu. V osmi zápasech inkasovala třiadvacet branek! „Odehrál jsem zatím za klub jen čtyři zápasy, z toho dva na hřištích soupeřů, tudíž se mi to složitě hodnotí. Nesmíme propadat žádné panice. Za týden hrajeme další utkání. Je třeba se připravit a zvládnout následující domácí souboj s Mladou Boleslaví," snažil se Holek zůstat nad věcí.

Reklama

Související témata: