Hlavní obsah

Vysočina byla na Letné blízko senzaci. Teď už má před sebou klíčovou bitvu s Brnem

Praha

Překvapení měli na dosah, takže statistiku si nezlepšili. Fotbalisté Jihlavy prohráli na Spartě 0:1, a tak platí, že Vysočina na Letné v dosavadních sedmi ligových zápasech nevyhrála, pouze jednou remizovala a v posledních čtyřech zápasech nedala gól. Jihlavu však na druhou stranu v bitvě o záchranu čekají důležitější zápasy. Třeba hned páteční s Brnem, což je soused v tabulce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty překonává Jana Hanuše v jihlavské bráně.

Článek
Fotogalerie

Několikrát dokázali Spartu vystrašit. A ještě teď si drbou hlavu, že z duelu 14. ligového kola nevytěžili aspoň bod.

„Podle dění na hřišti jsme určitě nebyli daleko k tomu, abychom se ze Sparty nevraceli s prázdnou. Velká škoda, podali jsme slušný výkon. Pokud však v takovém utkání chceme uspět, tak musíme vstřelit branku. Pak by se vidělo, jak by domácí na naše vyrovnání zareagovali," lituje trenér Ivan Kopecký.

„Liga se bohužel hraje na body a těch jsme poztráceli už docela dost. Na dobrý výkon se pak nikdo neptá. Bohužel nemáme ani bod a musím říct, že utkání by remíza slušela," přizvukuje mu gólman Jan Hanuš.

„Teď nás v pátek čeká další, nechci říct klíčový, ale důležitý zápas s Brnem," poukazuje brankář.

Vysočina uvidí derby se vším všudy. Jihlava je třetí od konce jen o bod za třináctou Zbrojovkou...

Bývalý hráč Zbrojovky má velkou motivaci

„Bod ze Sparty by byl jistě skvělý, ale my už musíme myslet na nadcházející bitvu proti Brnu. Půjde o hodně klíčový duel, pokud si chceme zajistit relativně klidné přezimování. Musíme z něj vydolovat tři body," uvědomuje si exbrněnský záložník Lukáš Zoubele.

Do sestavy se vrátil po zranění a v dalším kole bude mít obzvlášť velkou motivaci.

„Pro mne půjde o speciální duel, neboť jsem do Jihlavy přestoupil právě ze Zbrojovky. Udělám vše pro to, abychom v pátek uspěli," ujišťuje Zoubele.

Klíčové ostatně bude pro Jihlavu také poslední podzimní kolo. Nastoupí v něm na hřišti Slovácka, jež má zatím v tabulce jen o bod méně než Vysočina...

Reklama

Související témata: