Hlavní obsah

Statistika: Mareček uběhal i Jiráčka, sprinterům vládl Granečný

Trend posledních týdnů je potvrzen. Také ve 14. kole fotbalové HET ligy byli nepilnějšími běžci defenzivní záložníci. Vůbec nejvíc metrů naběhal středopolař Sparty Lukáš Mareček, který v utkání s Jihlavou urazil vzdálenost 12 182 metrů. O 188 metrů tak předběhl druhého Petra Jiráčka ze Zlína.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Costa (vlevo) a Lukáš Mareček před utkáním s Jihlavou s dresy za 100 ligových startů ve Spartě.

Článek
Fotogalerie

I když trenér Sparty Andrea Stramaccioni dlouho hledal ideální složení sestavy, pozice Lukáše Marečka je jednou z nejjistějších. Proto v sezóně odehrál už rovných 1000 minut, což z něj dělá nejvytíženějšího hráče Letenských.

Sedmadvacetiletý záložník je velký dříč a během podzimu se už třikrát stal Maratóncem kola. Proti Jihlavě (1:0) urazil 12 182 metrů, takže ve 14. kole uběhal i zlínského Petra Jiráčka (11 994 m) se slávistou Tomášem Součkem (11 960 m). A také čtvrtou příčku pak obsadil klasický defenzivní štít - brněnský Miloš Kratochvíl (11 934 m).

Univerzál Mareček však nebyl jediným sparťanem, který v uplynulém kole dominoval mezi běžci. Vyhlášený tvrďák Costa vyvinul suverénně nejvyšší maximální rychlost ze všech, jeho parťák z obrany Ondřej Zahustel zase byl třetím nejlepším sprinterem.

První místo mezi rychlíky získal baníkovec Denis Granečný, který ve sprintu urazil úctyhodných 420 metrů. Jako druhý skončil jihlavský talent Jan Záviška, jenž v předchozím kole zaznamenal dokonce sprinterský rekord podzimu (487 metrů ve sprintu). Nejvíc sprinterských náběhů (23) zaznamenal pro změnu zlínský Dame Diop.

Reklama