Hlavní obsah

Teplice - Plzeň 0:0Vítězné tažení Plzně ligovým podzimem skončilo, v Teplicích se musela spokojit s remízou

Teplice

Vítězné tažení Plzně ligovým podzimem je u konce. V Teplicích totiž v duelu 15. ligového kola Vrbovi svěřenci jen remizovali, takže druhé Olomouci a třetí Slavii se nabídla šance umazat alespoň něco z hrozivě narůstajícího manka na suveréna nejvyšší domácí soutěže. Viktoria navíc propásla možnost překonat vlastní rekord z ročníku 2015/16, kdy vyhrála šestnáct utkání v řadě. I tentokrát se totiž v součtu s dvěma zápasy minulé sezóny zastavila u šestnácti.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Plzeňský kapitán Roman Hubník (vpravo) se snaží skluzem zastavit teplického Martina Filla.

Článek

Opatrnost byla patrná na obou týmech. Plzeň, která nastoupila opět bez nejlepšího střelce Krmenčíka, sice v duchu svých zvyklostí kombinovala a v úvodu zápasu měla tudíž míč častěji pod kontrolou, do nějakých útočných dobrodružství se ovšem nepouštěla.

Domácí už tuplem ne, protože se zaměřovali hlavně na to, aby narušovali a bourali soupeřovy akce hned v zárodku a nenechávali protivníka hrát.

Fotbal se tudíž odvíjel jen mezi šestnáctkami a čekalo se na chybu druhého, která by průběh střetnutí ovlivnila. Od začátku bylo totiž víc než zřejmé, že případný jediný gól duel rozhodne. Proto žádný div, že si Stínadla příliš vzrušení neužily. Vždyť první přímou střelu poslal mezi tyče teplický Krob až po osmadvaceti minutách.

To už se domácí chopili iniciativy a aktivnější byli oni, jenže za útočné snažení byli málem ztrestáni. Petrželova rána totiž jen těsně minula pravou tyč Divišovy brány, po půlhodině se pak Bakoš dostal do první a na dlouho i poslední gólové šance zápasu. Kopic se totiž proháčkoval mezi obránci a doslova svého spoluhráče vyzval ke skórovaní, jenže Bakošovu střelu stačil domácí brankáře reflexivně vyrazit.

Kopicovy přihrávky vůbec nacházely u spoluhráčů málo pochopení... Když totiž po přestávce vyzval ke skórování Havla, dopadla velká šance stejně. Plzeňský stoper, jenž v průběhu první půle vystřídal zraněného Řezníka, sice brankáře překonal, ale Vondrášek stačil míč na čáře vykopnout a následnou ránu Hrošovského už Diviš vyrazil.

Plzeň se s blížícím závěrem pokusila obrat ligového suveréna o všechny tři body, ale když po chvíli poznala marnost svého počínání, spokojila se s hájením remízy a s tím, že je prvním týmem, který připravil Viktorii o vítěznou podzimní gloriolu.

A protože i hosté se po hlavičce Havla mířící vedle Divišovy brábny s dělbou bodů smířili, zápas nakonec bezgólovou remízou skončil.

FK Teplice - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Pochylý, Flimmel. ŽK: Šušnjar, Král - Limberský, Petržela, Hořava. Diváci: 6183.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, Kučera - Hyčka (88. Vošahlík), Fillo, Rezek - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Plzeň: Kozáčik - Řezník (27. Havel), Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela, Kolář (85. Čermák), Kopic - Bakoš (66. Řezníček). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články