Hlavní obsah

Baník se nechal inspirovat, opsal vítězný recept Teplic

OSTRAVA

A pak že se historie nemůže opakovat. Fotbalisté Slovácka podruhé v řadě nebrali ani bod v utkání, kdy ještě v poločase vedli. Hráči Baníku se netajili, že vítězný recept opsali od Teplic, kterým se obrat v duelu s mužstvem z Uherského Hradiště povedl před týdnem.

Článek

Když ostravský kouč Večeřa promítal svěřencům video z vystoupení příštího soupeře na severu Čech a opakoval, že i dvougólové manko lze obrátit, asi nečekal, že něco podobného Baník potká v Uherském Hradišti. Ostravané už ve 3. minutě inkasovali a chvíli jim trvalo, než se ze šoku vzpamatovali. "To by rozhodilo každý tým, dostat branku tak brzy. Róth to skvěle trefil," všiml si obránce Baníku Tomáš Marek.

Jenže hosté se nevzdali, ve druhém poločase přitlačili svého soupeře k šestnáctce a skóre otočili. "Trenér nám v šatně říkal, že když to Teplice se Slováckem obrátily z horšího stavu, tak proč by se to nemělo podařit i nám. Byl to krásný zápas, úžasný zážitek," vykládal útočník vítězného týmu David Střihavka, který dal na podzim svůj druhý gól.

Trenér Karel Večeřa si na duel Slovácka v Teplicích vzpomněl ve chvíli, kdy jeho tým dostal po standardní situaci gól. "Kolem obratu skóre v Teplicích se točilo celé povídání v kabině. Pomohla nám také střídání, noví hráči to oživili. Vypracovali jsme si dvě tři šance a dokázali je také proměnit," pořádně si oddechl kouč, jehož tým se tak dostal do horní poloviny tabulky.

Hrdinou zápasu se stal Libor Žůrek, který v závěru po sóle přes Rajnocha a Šuškavčeviče vstřelil nádherný druhý gól. "Ani po vyrovnání jsme se nespokojili s bodem, obě mužstva se pokoušela o vítězství a k nám se přiklonilo štěstí, že vyšel brejk," všiml si rychlík z Bazalů.

Plíšek byl zoufalý

Domácí však po vstřeleném gólu příliš zalezli do obrany a pasivita se jim vymstila. "Ztratit takové vedení podruhé, to bolí. V šatně si říkáme, že budeme napadat, a místo toho se nesmyslně zatáhneme. Pokyn to nebyl, vyplynulo to ze hry," vykládal útočník Slovácka Pavel Vrána.

Zoufalý byl i kouč Jiří Plíšek, který asi navíc brzy přijde o opory Rajnocha a Ivanu. "To bylo jako v Teplicích. Nepochopitelně jsme přestali hrát, přitom jsme chtěli být aktivní. Je ale třeba respektovat sílu soupeřů. Máme mladý tým, který se teprve dává dohromady, a asi tu vnitřní sílu bude muset chvilku hledat," dodal mladý trenér Slovácka.

Reklama

Související témata: