Hlavní obsah

Jablonec - Slavia 1:1Jablonecký strašák žije! Slavia na Střelnici ztratila vedení a remizovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Zmrhal 0 : 1
64. Mihálik 1 : 1
Záznam online reportáže

Slavia na výhru nad Jabloncem čeká dál. V dohrávce 15. kola se sice na Střelnici ujala vedení a v prvním poločase byla lepší, ale domácí po pauze zapnuli a vyrovnali na 1:1. Zelenobílí tak s týmem z Edenu bodovali podeváté za sebou. Sešívaní nevyužili zaváhání Plzně v Teplicích a lídra ligy mají stále čtrnáct bodů v nedohlednu. Na druhou Olomouc ztrácí tři body.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní fotbalisté Slavie po skončení zápasu v Jablonci (zleva) Eduard Sobol, Mick Van Buren a Tomás Necid.

Článek
Fotogalerie

Kouč Jaroslav Šilhavý na severu postrádal stopera Simona Deliho, který měl po zápase v Izraeli zdravotní potíže. Naopak k dispozici měl Jana Bořila, který sice dostal až dodatečně stopku na dva zápasy. Jak je tedy možné, že hrál? Slavia se proti disciplinárnímu trestu odvolala, a jelikož nebyl vyloučen na hřišti, tak i s odkladným účinkem, startu pravého beka tak prozatím nic nebránilo.

A právě 26letý zadák rozjel po půlhodině hry gólovou akci. Na pravé straně vysunul Jaromíra Zmrhala. Míč se po ose Josef Hušbauer a aktivní Miroslav Stoch vrátil do vápna právě ke Zmrhalovi, jehož Marek Kysela nepokryl. Slávistický záložník tak míč usměrnil hlavou k tyči.

Hosté tak zaslouženě proměnili tlak v gól, v prvním poločase se hrálo převážně na polovině Severočechů.

Škoda trefil břevno

Už ve 28. minutě trefil Milan Škoda hlavou po rohovém kopu a centru Miroslava Stocha břevno jablonecké branky. Chvíli před pauzou pak mohl na 2:0 zvýšit Ngadeu, ale jeho hlavičku Roman Valeš vyrazil. Po pauze v 52. minutě pak promarnil velkou příležitost Milan Škoda.

Hrozit začali i domácí. Dobrou příležitost měl v 58. minutě po přihrávce Vladimira Jovoviče Jaroslav Zelený, jenže mířil těsně nad.

A po hodině hry tlak domácích stoupal. V 62. minutě pálil Jakub Považanec, Jan Laštůvka byl připraven.

V 64. minutě se však domácí vyrovnání přeci jen dočkali po skvěle sehraném brejku. Míč vyvezl Matěj Hanousek, nahrál Lukáši Masopustovi, který perfektně našel volného Ondřeje Mihálika a ten Laštůvku propálil.

V 82. minutě mohl dokonce strhnout výhru na zelenobílou stranu Jaroslav Zelený, ale skvěle zasáhl Laštůvka.

Sešívaní tak sice před pěti dny zamávali jedné nepříznivé sérii, když po deseti letech vyhráli v pohárové Evropě na hřišti soupeře (Maccabi Tel Aviv 2:0), čekání na první výhru nad Jabloncem po osmi zápasech a na Střelnici poprvé od roku 2009 stopnout nedokázali.

FK Jablonec - Slavia Praha 1:1 (0:1)
Branky: 64. Mihálik - 32. Zmrhal. Rozhodčí: Marek - Kotík, Mokrusch. ŽK: Zelený, Masopust, Kubista - Ngadeu. Diváci: 3038.
Jablonec: Valeš - Holeš, Pernica, Kysela, Hanousek - Masopust (81. Diviš), Kubista, Považanec, Zelený - Mihálik (88. Kouřil), Jovovič (59. Doležal). Trenér: Klucký.
Slavia: Laštůvka - Bořil, Jugas, Ngadeu, Sobol - Hušbauer, Souček (87. Necid) - Zmrhal, Danny (65. Hromada), Stoch (68. Van Buren) - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: